Gratis Airco controle

Deel deze pagina

Gratis Renault Airco Check: als de lente in de lucht is, dan ruik je dat!

Het betekent bovendien dat we weer vaker naar buiten kunnen! Gaat u met uw Renault op pad? Dan is het prettig als het in de auto koel blijft en nét zo fris ruikt als buiten. Een goedwerkende airco is bovendien wel zo veilig: het houdt de ruiten vrij van condens én uw hoofd koel. Maak daarom nu een afspraak voor een gratis Airco Check.

Airco onderhoud is noodzakelijk

Of u nu de airco veel of juist weinig gebruikt: de airco moet regelmatig worden gecheckt en, indien nodig, worden onderhouden. Niet alleen om schimmelvorming en nare geurtjes tegen te gaan, maar ook om problemen aan het systeem te voorkomen. In een vochtige omgeving van de verdamper kan schimmel en aangroei van bacteriën ontstaan. Gevolg: een stinkende airco. Daarbij verdwijnt in een jaar tijd gemiddeld 8% koudemiddel uit het systeem. Dit koudemiddel zorgt ook voor de oliecirculatie. Het koudemiddel moet dan ook regelmatig worden aangevuld zodat de airco niet droogloopt met alle gevolgen van dien. Daarnaast heeft een slecht werkende airco een negatief effect op het brandstofverbruik. En, aangezien airco reparatie of zelfs vervanging is meestal een dure aangelegenheid is, is voorkomen beter dan genezen!

Bacteriën en virussen zijn onzichtbaar voor het blote oog. Dus zelfs als uw auto aan de buitenkant schoon is, en er van binnen ook schoon uitziet, kunnen er nog steeds ongewenste passagiers meeliften. Wist u dat:

  • 382 soorten bacteriën per cm2 in de gemiddelde auto leven?
  • 356 soorten bacteriën alleen al op de versnellingspook leven?
  • 850 soorten bacteriën in uw kofferbak leven?

Last van pollen?
Dan hebben wij goed nieuws! Er zijn ook allergie-filters die vrijwel alle pollen uit de lucht filteren. Dan gaat u nóg comfortabeler de zomer in. Vraag ons om meer informatie.

Maak eenvoudig een afspraak 
Wilt u meer informatie over de airco controle? Neem contact op met één van onze Renault-vestigingen of maak een afspraak via de online werkplaatsplanner.  U bent van harte welkom, wij helpen u graag op weg!

Renault-vestigingen Online Werkplaatsplanner

Renault Airco