Renault introduceert e-Tech modellen

Deel deze pagina

Renault introduceert e-Tech modellen

Er is een enorme revolutie gaande in de auto-industrie, vooral op het gebied van motoren. Elektrificatie is essentieel om te voldoen aan de behoefte aan lage verbruiks- en uitstootwaarden, de steeds strenger wordende emissienormen en de veranderende verwachtingen van klanten. Het aanbod van hybride- en plug-in hybridevarianten wordt gevormd door de Renault:

  • CLIO E-TECH Hybrid 140
  • CAPTUR E-TECH Plug-in Hybrid 160
  • MEGANE E-TECH Plug-in Hybrid 160

EV-expertise

Groupe Renault is pionier en expert op het gebied van elektrische mobiliteit, het fundament van de huidige en toekomstige visie op het gebied van duurzaamheid. De ervaring die Groupe Renault heeft opgebouwd gaat meer dan tien jaar terug. Deze EV-expertise heeft geleid tot dynamische en efficiënte hybride aandrijflijnen.

De E-TECH aandrijflijnen zijn volledig nieuw en puur als hybridemotoren ontwikkeld. Dit resulteert in meerdere voordelen:

  • Te allen tijde een 100% elektrische start.
  • Rijplezier onder alle omstandigheden.
  • Uitstekende efficiency dankzij de innovatieve transmissie met diverse rijmodi, regeneratieve remmen en hoge batterijcapaciteit, allemaal dankzij de ervaring die Renault heeft opgedaan in de Formule 1 en met elektrische voertuigen.

De CLIO E-TECH kan in de stad tot 80% van de rijtijd volledig elektrisch rijden. Hiermee bespaart de bestuurder tot 40% van de brandstof in vergelijking tot een verbrandingsmotor in stadsverkeer. De CAPTUR E-TECH Plug-in Hybrid en MEGANE E-TECH Plug-in Hybrid hebben een volledig elektrische actieradius van 50 kilometer en een elektrische topsnelheid van 135 km/u (WLTP gemiddeld). De elektrische actieradius in stadsverkeer bedraagt 65 km/u (WLTP City).

 

Kijk ook op Renault.nl