Renault eWays ElectroPop

Deel deze pagina

Renault Group realiseert een historische versnelling in zijn EV-strategie en benut zijn technologische en industriële troeven samen met 10 jaar ervaring in elektrische mobiliteit om gedurfde keuzes te maken en competitieve, duurzame en populaire elektrische modellen aan te bieden.

 

Competitief en duurzaam

  • De groenste modelmix op de Europese markt in 2025, met meer dan 65% elektrische en geëlektrificeerde auto’s in de verkoopmix en tot wel 90% elektrische auto’s in de merkenmixvan Renault in 2030.
  • Renault ElectriCity: Het compacte, efficiënte, hoogtechnologische elektrische ecosysteem in Noord-Frankrijk in combinatie met de MegaFactory voor de afdeling e-powertrain van het concern in Normandië.
  • Een strategisch partnerschap met Envision AESC voor de bouw van een gigafabriek in Douai ter ondersteuning van de productie van kostencompetitieve, CO2-arme batterijen met de nieuwste technologie vanaf 2024.
  • Een gezamenlijk project met de Franse startup Verkor om voor 2022 een krachtige, lokaal geproduceerde en duurzame batterij te ontwikkelen.
  • Een gestandaardiseerde cel-voetafdruk voor 100% van de toekomstige BEV-lanceringen in alle segmenten om de kosten stapsgewijs te verminderen met 60% op pack-niveau tegen 2030.
  • Een uiterst compacte elektrische aandrijflijn die een kostenbesparing van 30% en een reductie van de energieverspilling van 45% mogelijk maakt, met een extra EV-actieradius van maximaal 20 km.

 

Populair en betaalbaar

  • Een evenwichtiger en rendabeler productportfolio met 10 nieuwe elektrische modellen.
  • Twee iconen in de vorm van de Renault 5, met een prijs die 33% lager ligt dan die van de ZOE, en een andere tijdloze revival met ‘4ever’.
  • Een volledig elektrisch model voor het C-segment in de vorm van de nieuwe MéganE, die in 2022 op de markt komt.

 

Het modellengamma: elektropop-auto’s 

De Group zal het beste halen uit zijn specifieke EV-platformen en 10 nieuwe elektrische modellen lanceren tegen 2025, waarvan zeven voor het merk Renault. De iconische Renault 5 beschikt over een moderne en elektrische twist en zal in Noord-Frankrijk worden gebouwd, van batterij en elektrische aandrijflijn tot assemblage, op het gloednieuwe CMF-B EV-platform, door Renault ElectriCity.

De Group gaat ook een andere magische, iconische ster die momenteel de naam 4ever draagt, nieuw leven inblazen met de intentie om er een tijdloze klassieker van te maken. Renault Group zal zich ook op het volledig elektrische C-segment concentreren, eerst en vooral met de gloednieuwe MéganE die volgend jaar op de markt komt. En voor liefhebbers van avantgardistische auto’s is er ook goed nieuws: de ‘droomgarage’ van Alpine, die in januari werd onthuld, wordt werkelijkheid vanaf 2024.

Renault eWays ElectroPop Renault eWays ElectroPop RENAULT MEGANE E-TECH ELECTRIC (BCB)