De nieuwe Renault Mégane R.S. Trophy

Deel deze pagina

Liefhebbers kunnen zich opmaken voor nog betere prestaties en een sportiever design met de nieuwe Renault Mégane R.S. Trophy die aan de Renault Sport line-up wordt toegevoegd.

Het nieuwe lid van de Trophy familie – die groeit sinds de lancering van de eerste Mégane R.S. – is voorzien van een volledig geoptimaliseerde 1,8-liter turbomotor met een toegenomen output van 300 pk,  220 kW en 420 Nm*. De verbeterde prestaties zijn vooral te danken aan de toepassing van baanbrekende technieken, zoals de turbocompressor en het uitlaatsysteem. De motor is te combineren met een handbediende zesbak of automatische EDC-transmissie met dubbele koppeling. De Renault Mégane R.S. Trophy is eind 2018 leverbaar. Prijzen worden later bekend gemaakt.

Behalve de nieuwste innovaties van Renault Sport op het gebied van chassis en wielophanging, inclusief 4CONTROL vierwielbesturing en schokdempers met hydraulische compressiestops, is de nieuwe Mégane R.S. Trophy ook standaard uitgerust met het Cup-chassis met stijvere dempers en een nieuw Torsen® mechanisch limited-slip differentieel. Dat geldt ook voor de gietijzer-aluminium remschijven op de vooras, specifieke 19-inch wielen en high-performance Bridgestone banden die optioneel kunnen worden gecombineerd met nieuwe, exclusieve en nog lichtere wielen.

Voor optimaal gevoel kan de nieuwe Mégane R.S. Trophy worden uitgerust met de nieuwste generatie Recaro-voorstoelen met Alcantara bekleding. Ondanks dat de Trophy voldoet aan de behoeften van liefhebbers die op zoek zijn naar exclusiviteit, is de Trophy uitermate geschikt voor dagelijks gebruik en voorzien van alle features van de Mégane R.S., waaronder:

  • De mogelijkheid om verschillende rijmodi te selecteren via het Multi-Sense
  • De uitzonderlijke prestaties van het verlichtingssysteem S. Vision.
  • Het telemetriesysteem S. Monitor.

Ik was betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe Renault Mégane R.S. en ben blij dat een nog sportievere versie aan het aanbod is toegevoegd! Alle noviteiten van de nieuwe Renault Mégane R.S. Trophy zorgen voor nog betere prestaties en een intensere beleving. Het toegenomen motorvermogen, de extra grip van de banden en het verbeterde uithoudingsvermogen van de remmen zijn uiteraard positief. Ik ben ook enthousiast over de nieuwe stoelen. De ondersteuning tijdens sportief rijden is uitstekend.”

Nico Hülkenberg – Renault Sport Racing Formula 1-coureur en Renault Sport ambassadeur.

Lees hier het volledige persdosieer