De nieuwe Renault Megane E-Tech electric

Deel deze pagina

Nieuwe Renault Megane E-Tech electric

Een nieuwe stap in het EV-tijdperk van Renault wordt belichaamd door de nieuwe Renault Megane E-Tech electric. Geïnspireerd door de conceptauto MORPHOZ uit 2019 en met het studiemodel Megane eVision uit 2020 als voorloper. Dit overtreft deze elektrische hatchback met zijn gestroomlijnde, elegante stijl alle verwachtingen. Dankzij het door de Alliantie ontwikkelde CMF-EV-platform herschrijft dit model de regels en verlegt het de grenzen op het vlak van design, de verhouding voetafdruk/comfort en veelzijdigheid. De auto is net zo’n genot om in te rijden als om naar te kijken.

De nieuwe Megane E-Tech electric, voorzien van het nieuwe ‘Nouvel’R’-logo van Renault, verpersoonlijkt de transformatie van het merk: het model symboliseert hoe de kern van de markt een revolutie ondergaat, vertegenwoordigt in alle opzichten een enorme sprong voorwaarts en is elke keer weer opwindend om te zien en om in te rijden. Dit model kan met recht een unieke auto met hoogstaande technologie worden genoemd. Het kroonjuweel in het interieur is de OpenR-display, die het instrumentenpaneel en de multimedia-interface samenbrengt in één unit.

De nieuwe Megane E-Tech electric is een product van de technologie, een product van de Renaulution. Dit wordt het eerste model dat 100% ‘Made in ElectriCity’ is, de nieuwe industriële hub van de Renault Group en Europees leider op het gebied van EV’s in het noorden van Frankrijk. Omdat dit een echt Frans icoon is, is de voorruit voorzien van het silhouet van een haan als symbool voor de Franse oorsprong en productie van het model.

Het nieuwe model beleeft zijn wereldpremière tijdens de IAA 2021 Mobility in München, Duitsland. Verkoop van de nieuwe Renault Megane E-Tech electric start in het eerste kwartaal van 2022, prijzen worden in een later stadium bekend gemaakt.