Peugeot Distributieriem

Distributieriem
Deel deze pagina

Peugeot Distributieriem

De distributieriem is een cruciaal onderdeel van uw motor. Dit is namelijk de verbinding tussen de krukas en de nokkenas. Beide assen zorgen samen voor de aandrijving van de auto en het is dus van cruciaal belang dat beiden werken en in balans blijven. Als de riem breekt stopt de motor onmiddellijk met draaien en is de kans op motorschade aanzienlijk. Daarom wordt geadviseerd om de distributieriem tijdig, preventief te vervangen.

Wanneer vervangen?
Peugeot schrijft per model en uitvoering voor wanneer de distributieriem vervangen moet worden. Dit is gebaseerd op het aantal kilometers óf aantal jaren dat de riem oud is, al naar gelang welke het eerst wordt bereikt. Vaak is het daarbij verstandig om ook de waterpomp en spanrollen preventief te vervangen.

Kosten
We draaien er niet omheen: dit is niet de goedkoopste reparatie maar wel een onvermijdelijke. Afhankelijk van uw budget en autogebruik kunt u kiezen tussen originele en Eurorepar onderdelen.

Gratis tankpas!
Laat u uw distributieriem vervangen dan ontvangt u een Total Tankcard t.w.v. € 20,-. Op deze manier rijdt u in ieder geval voordelig naar ons toe!

Maak eenvoudig een afspraak 
Wilt u meer informatie over het vervangen van de distributieriem? Neem contact op met één van onze Peugeot-vestigingen of maak een afspraak via de online werkplaatsplanner. U bent van harte welkom, wij helpen u graag op weg!

Peugeot vestigingen Werkplaatsafspraak