Verwacht: Nieuwe Peugeot 308

Deel deze pagina

Verwacht: Nieuwe Peugeot 308

September 2020 kunt u de nieuwe Peugeot 308 in de showroom van Janssen Kerres ontdekken. De Peugeot 308 kenmerkt zich door uitgebalanceerde proporties. Dat geldt zowel voor de hatchback als voor de SW. De lijnen van het exterieur stralen kwaliteit en dynamiek uit, waarden die ook gelden voor de motoren. In het nieuwe gamma is een nieuwe carrosseriekleur beschikbaar Bleu Vertigo. 

Op het uitrustingsniveau Allure kunnen de 16-inch lichtmetalen wielen worden voorzien van een twotone afwerking. De nieuwe Blue Lease GT is leverbaar met het optionele Black Pack. Daarmee worden de meeste sierdelen die normaal gesproken in chroom zijn uitgevoerd, in hoogglans zwart geleverd:

  • grille en Leeuw voorzijde
  • gedeelte rond de richtingaanwijzers en mistlampen
  • zijruitomlijsting
  • 18-inch, met diamantpatroon afgewerkte lichtmetalen wielen in Sapphire Black met Black Mist vernis
  • dakrails bij SW

Bleu Vertigo en lichtmetalen velgen
Van de Peugeot 308 zijn wereldwijd al meer dan 1,5 miljoen exemplaren geproduceerd en de auto ontving 43 prijzen. Bij de introductie werd de Peugeot 308 uitgeroepen tot Auto van het Jaar, net zoals de huidige Peugeot 3008 en 208. Omdat het aanbod in de compacte middenklasse zich continu ontwikkelt, introduceert Peugeot nu de vernieuwde 308 range met enkele noemenswaardige wijzigingen om het succesverhaal voort te zetten. PEUGEOT introduceert de nieuwe kleur Bleu Vertigo en nieuwe lichtmetalen wielen. In het interieur krijgt het dashboard een volledig digitale Peugeot iCockpit® en een centraal capacitief touchscreen met een glanzende afwerking. De Peugeot 308 behoort tot de top in het C-segment dankzij zijn dynamische prestaties en een optimale balans tussen comfort en aansprekend rijgedrag. Het succesmodel biedt de nieuwste generatie benzine- en dieselmotoren en een reeks rijhulpsystemen die in hogere segmenten niet zouden misstaan. Het gamma van de Peugeot 308 is bovendien vereenvoudigd. Er zijn voortaan vier uitrustingsniveaus beschikbaar. Daarnaast zijn er voor de zakelijk rijder vier aantrekkelijke Blue Lease varianten leverbaar.

i-Cockpit®, pure rijbeleving
De Peugeot 308 is uitgerust met een voor Peugeot typisch kenmerk dat het rijplezier naar een nog hoger plan tilt: een digitale Peugeot i-Cockpit®. Deze bestaat uit een 10- inch high-definition digitaal scherm. Dit instrumentencluster omvat de nieuwste ontwikkelingen op gebied van grafisch design, net zoals bij de recente Peugeot 208 en Peugeot 3008. Het centrale, capacitieve touchscreen heeft een ‘glossy’ afwerking en volgt daarmee de nieuwste generatie smartphones. Het verbinden van de smartphone met de auto is voor veel klanten een prioriteit. De Peugeot 308 profiteert afhankelijk van de uitvoering van de functie Mirror Screen, waarmee de gebruiker het scherm van zijn of haar telefoon kan dupliceren op het touchscreen van de auto. Het systeem is compatibel met Mirrorlink®, Android Auto® en Apple CarPlayTM. De 3D-navigatie heeft stemherkenning. Het reactieve systeem is verbonden met TomTom® Traffic en maakt het mogelijk om routes aan de hand van realtime informatie te optimaliseren.

Janssen Kerres heet u van harte welkom in onze Peugeot vestigingen.

Kijk ook op Peugeot.nl