PEUGEOT Instinct Concept, nieuw gevoel van vrijheid

Deel deze pagina

Hebt u ooit gedroomd van een auto waarin u zich volledig kunt ontspannen en toch alles onder controle hebt? Een auto die u begrijpt, die u kent en die anticipeert op al uw wensen? Een auto die alles gemakkelijk en vanzelfsprekend maakt, waarin uw leven ongestoord verder gaat? PEUGEOT maakt uw droom waar met een concept car waarin vrijheid centraal staat. Vrijheid om uw eigen manier van rijden te kiezen. Vrijheid om te gaan waar u wilt. Dat is de PEUGEOT Instinct Concept.

Het beste van het internet der dingen
Voor het eerst ter wereld is een auto voorzien van een werkend IoT-platform i. Dit platform, de Samsung RTIKTM Cloud, neemt de auto op in de cloud van zijn gebruiker.De Responsive i-Cockpit De PEUGEOT Responsive i-Cockpit is een nieuwe interpretatie van de inzittendenruimte waardoor deze is afgestemd op het gebruik dat autonoom rijden biedt. De interfaces worden geconfigureerd – voor, tijdens en na de rit – afhankelijk van de geselecteerde rijmodus en het gebruikersprofiel.
Shooting Brake by Peugeot
PEUGEOT INSTINCT CONCEPT is een shooting break met een tijdloze stijl. Actieve aerodynamische elementen creëren een strak en zuiver silhouet. De proporties van de PEUGEOT Instinct Concept zijn van een klassieke schoonheid. De carrosserie is zo compact mogelijk gehouden. De lange motorkap verbeeldt de kracht van de 300 pk sterke PHEV-aandrijflijn. De brede wielkasten staan model voor de wegligging en het vermogen van deze vierwielaandrijver. De koplampen hebben een doordringende blik. In het midden van elke led-koplamp bevindt zich als een pupil in het oog de lens van een camera. Deze koplampen registreren de omgeving van de auto en geven de informatie door aan de rijhulpsystemen. De grille is niet over het volledige oppervlak volledig luchtdoorlatend. Op deze hol lopende grille licht de leeuw wit op zodra de bestuurder een van de Autonome-modus activeert.
Deep learning
Bij de ontwikkeling van de PEUGEOT Instinct Concept hebben we ons laten inspireren door de natuur, en met name door de mens. De mens ontwikkelt zijn zelfstandigheid door zijn omgeving te leren kennen. Op dezelfde manier gebruikt de PEUGEOT Instinct Concept deep learning om het profiel van de gebruiker op te stellen. Het IoT-patformi Samsung ARTIKTM Cloud sluit dagelijkse apparaten aan op het internet en brengt zo gegevens samen. Deze data zijn afkomstig van smartwatches, smartphones en sociale media. Ook de woning levert gegevens via domotica – smart tv, streaming audio, Home Assistant – en bijvoorbeeld de pc. De auto is zelf een unieke bron van informatie. De auto registreert ons dagelijkse patroon: woon-werkverkeer, favoriete bestemmingen, rijgewoontes enz. PEUGEOT en het data science-bedrijf Sentiance leiden uit deze gegevens expliciete data af om het profiel van elke gebruiker te bepalen. Deze dynamische analyse wordt permanent bijgewerkt. Dankzij deze data past de PEUGEOT Instinct Concept zijn instellingen en systemen aan op de wensen van de bestuurder.