De nieuwe Peugeot e-Expert

Deel deze pagina

De nieuwe Peugeot e-Expert

de expert in het elektrische bedrijfsautosegment

Peugeot presenteert de volledig elektrisch aangedreven e-Expert. Deze bedrijfsauto voor lokaal emissievrije mobiliteit verschijnt in de tweede helft van 2020 op de markt met keuze uit twee batterijpakketten. En daar blijft het niet bij. Vanaf 2021 biedt Peugeot van elke bedrijfsauto een geëlektrificeerde versie!

Met de e-Expert speelt Peugeot in op de groeiende vraag naar compacte, volledig elektrische bedrijfsauto’s. De Peugeot e-Expert wordt verkrijgbaar met een 50 of 75 kWh batterijpakket. De actieradius van de 50 kWh-versie bedraagt 200 kilometer (WLTP onder voorbehoud), terwijl de 75 kWh batterij goed is voor een actieradius van 300 kilometer (WLTP onder voorbehoud). Dat is ruim voldoende voor dagelijkse werkzaamheden, aangezien een bedrijfsauto gemiddeld niet meer dan 300 kilometer per dag rijdt. Bovendien is de Peugeot e-Expert uitermate geschikt voor het groeiende aantal steden waar steeds strengere uitstootnormen van kracht zijn.

Laadcapaciteit gelijk aan conventionele versies
De Peugeot e-Expert levert niet in aan praktische mogelijkheden. De elektrisch aangedreven variant biedt een laadvolume tot 6,6 m3, een laadvermogen tot 1.200 kg en een aanhangergewicht tot 1.000 kg.

2025 geheel geëlektrificeerd gamma
De introductie van de e-Expert markeert de volgende stap in de elektrificatiestrategie van Peugeot. Sinds 2019 verschijnt van elk nieuw model een plug-in hybride of volledig elektrische versie op de markt. Naast de e-Expert introduceert Peugeot in 2021 de volledig elektrische e-Partner, e-208 en e-2008 SUV. Vanaf 2025 heeft Peugeot van alle personen- en bedrijfsauto’s een geëlektrificeerde versie in het aanbod.

Peugeot Expert groot succes
Met de komst van de e-Expert kan Peugeot zijn rol als Europees marktleider in het lichte bedrijfsautosegment verder uitbreiden. Sinds de introductie van de Peugeot Expert in 2016 zijn al meer dan 170.000 exemplaren verkocht. De prijzen van de e-Expert worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.