Ontdek de nieuwe Peugeot 408

Peugeot 408
Deel deze pagina

EEN NIEUW GENRE VAN PEUGEOT, EEN DYNAMISCHE FASTBACK DIE VERRAST VANUIT ELKE HOEK

Met de nieuwe 408 demonstreert PEUGEOT zijn creativiteit door een nieuw fastback-silhouet aan te bieden aan de bovenkant van het C-segment. De PEUGEOT 408 is verrassend, doordat hij anders is; deze PEUGEOT uit een nieuw tijdperk biedt een katachtige pose en een unieke verschijning. De excellente engineering is gericht op efficiëntie en intelligente elektrificatie, terwijl de zintuigen worden geprikkeld door de nieuwste, op rijplezier en intuïtief gebruik gerichte technologie.

Dynamisch silhouet

De PEUGEOT 408 valt in de eerste plaats op door zijn dynamische fastback-silhouet en zijn onmiskenbare stijl, maar ook doordat hij afwijkt van de geijkte vorm. De lijnen van de carrosserie zijn scherp, de grille heeft dezelfde kleur als het koetswerk en is beeldbepalend voor de voorzijde, samen met het nieuwe PEUGEOT-embleem waarop de leeuwenkop prijkt. De omgekeerde uitsnede van de achterbumper is een verrassend detail en zorgt voor een krachtige look. Met de kenmerkende hoektand-vormige lichtsignatuur aan de voorzijde en klauwachtige LED-achterlichten past de 408 perfect in de PEUGEOT-familie.

Ontdek de nieuwe 408

Genereus volume

Met een lengte van 4.690 mm en een lange wielbasis van bijna 2.790 mm is de nieuwe PEUGEOT 408 op de tweede zitrij uitzonderlijk ruim. De knieruimte bedraagt 188 mm. De kofferbak is eveneens genereus met een volume van 536 liter, dat kan worden vergroot tot 1.611 liter wanneer de rugleuning van de achterbank wordt neergeklapt. De auto is 1.480 mm hoog en heeft daardoor een slank silhouet. Dit verbetert de aerodynamische efficiëntie dankzij een klein frontaal oppervlak van 0,654 m2 en een Cw-waarde van 0,28.

Nieuwste generatie

De PEUGEOT 408 heeft de nieuwste generatie van de PEUGEOT i-Cockpit®, herkenbaar aan het kleine stuurwiel dat is gericht op rijplezier en maximale controle. De nadruk ligt op de kwaliteit van de interieurruimte en op connectiviteit door middel van de laatste technologieën, die de rij- en reisbeleving zeer intuïtief en genoeglijk maken.

Peugeot 408

Rust en veiligheid

Met zes camera’s en negen radars zorgen de 30 rijhulpsystemen voor rust en veiligheid. De systemen omvatten:

  • Adaptieve Cruise Control met Stop & Go functie,
  • Night Vision, die waarschuwt voor dieren, voetgangers of fietsers op de weg, voordat deze zichtbaar worden in de lichtbundel,
  • Long Range blindspot monitoring (75 meter),
  • Rear Traffic Alert, dat waarschuwt voor potentieel gevaar bij achteruit rijden.

Het motorenaanbod voor de PEUGEOT 408 omvat twee Plug-in Hybrid versies met 180 en 225 pk, alsmede een versie met 130 pk benzinemotor. Alle drie de motoren zijn standaard gekoppeld aan een 8-traps EAT8 automatische transmissie. Een geheel elektrische versie zal enkele maanden later volgen.

Ontdek de nieuwe 408