Peugeot Plug-in Hybrid Unboring the future

Scroll verder

Peugeot Plug-in Hybrid Unboring the future

PEUGEOT presenteert het PLUG-IN HYBRID-gamma, het eerste concrete bewijs dat een schone toekomst niet ten koste hoeft te gaan van het rijplezier.

PEUGEOT 3008 GT HYBRID4

Peugeot 3008 Plug-in HybridMet meer vermogen dan ooit voor een in serie geproduceerde Peugeot krijgt het karakter van de Peugeot 3008 SUV in de krachtige HYBRID4-uitvoering een nieuwe dimensie. Deze topuitvoering beschikt over vierwielaandrijving en levert een gecombineerd vermogen van 300 pk/220 kW. Dit is mogelijk gemaakt door de combinatie van een PureTech-benzinemotor met een vermogen van 200 pk/147 kW met twee elektromotoren (één voor en één achter) met een vermogen van 110 pk/80 kW per stuk.

Hiermee heeft de auto slechts 6,5 s(1) nodig om van 0-100 km/h te accelereren. De tractiebatterij heeft een capaciteit van 13,2 kWh, wat een actieradius van tot wel 50 km volgens de WLTP-standaard(2) (60 km volgens de NEDC-standaard(1)) in de 100% elektrische rijmodus mogelijk maakt. De 4WD-modus zorgt voor extra tractie op bijvoorbeeld onverharde wegen of slecht begaanbaar terrein. Doordat het vermogen gelijkmatig over de 4 wielen van de auto wordt verdeeld, is er altijd voldoende grip: op een nat wegdek, in modder of sneeuw, op bochtige wegen, enzovoort.

Ondanks zijn indrukwekkende vermogen en vierwielaandrijving behoort de Peugeot 3008 HYBRID4 qua CO2-uitstoot tot de best scorende auto’s van de markt: minder dan 49 g CO2 per km volgens de WLTP(2)-standaard. De toepassing van een nieuwe multilink-achtertrein staat garant voor een uitstekend comfort voor de achterpassagiers. Deze constructie gaat niet ten koste van de ruimte voor de inzittenden. In de bagageruimte staat de vloer nu wel standaard in de hoogste stand.

Peugeot 3008 Plug-In Hybrid

PEUGEOT 508 en 508 SW HYBRID

Peugeot 508 Plug-In HybridBij de nieuwe Peugeot 508 HYBRID en 508 SW HYBRID is de PureTech-benzinemotor van 180 pk/132 kW gekoppeld aan een elektromotor van 110 pk/80 kW voor een gecombineerd vermogen van maximaal 225 pk/165 kW en worden alleen de voorwielen aangedreven.

De HYBRID-aandrijflijn van de nieuwe Peugeot 508 en 508 SW is ontwikkeld om nog meer sensaties te bieden. De CO2-uitstoot van minder dan 49 g/km (volgens de WLTP(2)-standaard) van deze efficiënte aandrijflijn maakt een bijzonder lage TCO mogelijk.

De tractiebatterij met een capaciteit van 11,8 kWh is goed voor een actieradius van 40 km volgens de WLTP-standaard(2) (50 km volgens de NEDC-standaard(1)) in de 100% elektrische rijmodus. De integratie van de aandrijflijn gaat niet ten koste van de ruimte voor de inzittenden en de bagageruimte (487 l bij de Peugeot 508 en 530 l bij de Peugeot 508 SW).

Peugeot 508 Plug-In Hybrid

De HYBRID-aandrijflijn is leverbaar in 3 uitvoeringen:

  • Allure (en Allure Business), de rijk uitgeruste uitvoering in het hart van het gamma
  • GT Line, met een sportief karakter en standaard een nieuwe Alcantara® bekleding in de kleur Gris Gréval.


Nieuwsgierig? 

Neem contact op met één van onze Peugeot-vestigingen. Onze Verkoopadviseurs geven u graag advies en maken een persoonlijke offerte. U bent van harte welkom.

Peugeot-vestigingen Offerte aanvragen

Proefrit?
Zelf de Plug-In Hybrid modellen van Peugeot ervaren? Vraag dan nu direct een proefrit aan!

Proefrit plannen

(1) Geschatte gegevens, uitsluitend ter indicatie en onder voorbehoud van typegoedkeuring

(2) De aangegeven waarden zijn WLTP-conform. Vanaf 1 september 2018 wordt de typegoedkeuring van nieuwe auto’s gebaseerd op de wereldwijde geharmoniseerde testprocedure voor personenauto’s en lichte bedrijfswagens (WLTP). De metingen van deze nieuwe testprocedure geven een realistischere afspiegeling van het brandstofverbruik, de CO2-uitstoot en de actieradius van plug-in hybrideauto’s in de praktijk. Deze WLTP-procedure die wordt uitgevoerd onder realistischere testomstandigheden, vervangt volledig de voorheen toegepaste NEDC-procedure (New European Driving Cycle – nieuwe Europese rijcyclus). De op basis van de WLTP-procedure gemeten actieradius van plug-in hybrideauto’s is in veel gevallen kleiner dan de op basis van de NEDC-procedure gemeten actieradius. De aangegeven waarden van de actieradius zijn gebaseerd op de gemiddelde waarden van de auto’s van het gamma. Alle aangegeven waarden kunnen variëren afhankelijk van de specifieke uitrusting, opties en banden waarvan de auto is voorzien. Neem contact op met uw verkooppunt voor meer informatie.

Wat zeggen anderen over JanssenKerres

Reviews

Samen met verkoper Laurens Stoffels hebben we een passende lease auto gevonden.
Een verkoper naar mijn hart die goed naar de wensen van de klant luistert en niet het duurste van het duurste wilt aansmeren.
Goede communicatie, staat altijd klaar en prima service. Dank en ga zo door

Wijnands - 2019-02-21 06:23
Bekijk reviews

Review schrijven

Uw mening is belangrijk voor ons, daarom vragen wij u om zelf een review te plaatsen. U kunt ervoor kiezen om een review te schrijven voor onze sales afdeling, aftersales afdeling of lease afdeling.

Wij horen graag van u!

Schrijf een review