Over ons

Wie is Janssen Kerres?
Autobedrijf Janssen en Autobedrijf Kerres zijn onderdeel van Janssen Kerres Automotive B.V. Door fusering van beide familiebedrijven is in juli 2014 een verzorgingsgebied ontstaan dat strekt van Zuid-Limburg tot en met Oost-Brabant. Janssen Kerres heeft 14 sales- en servicelocaties, verdeeld over de merken Renault, Dacia, Nissan, Peugeot, Citroën en Kia. Janssen Kerres, úw mobiliteitspartner voor zowel particuliere als zakelijke klanten.

Onze missie
Janssen Kerres is een vooruitstrevend familiebedrijf waar gemotiveerde en gedreven medewerkers dagelijks bezig zijn om klanten te voorzien in zorgeloze mobiliteit, waarbij wij ons willen onderscheiden in kwaliteit, klantvriendelijkheid en optimale merkbeleving. Onze missie is om de particuliere- en zakelijke klant op excellente wijze te voorzien in zorgeloze mobiliteit. De klant staat bij Janssen Kerres altijd centraal.

Janssen Kerres, uw mobiliteitspartner
Als vertegenwoordiger van 6 topmerken kunnen wij te allen tijde voldoen aan uw mobiliteitsbehoefte. Of het nu gaat om de aanschaf van een nieuwe personen- of bedrijfswagen, aanschaf van een betrouwbare occasion, het uitvoeren van onderhoud, schadeherstel of het faciliteren van huurauto´s; bij Janssen Kerres bent u zeker aan het juiste adres. Wij helpen u graag op weg en staan met veel plezier voor u klaar!

Van harte welkom 
Wij nodigen u graag uit in één van onze showrooms bij u in de buurt. U bent van harte welkom!

Janssen Kerres-vestigingen Contact

JanssenKerres

Historie Autobedrijf Kerres
Autobedrijf Kerres bestaat sinds 1955 en heeft haar oorsprong in Kerkrade alwaar de heer Chris Kerres het Renault-dealerschap startte. De heer Lux senior was in die tijd in dienst als werknemer. Vanaf 1975 heeft de heer Lux senior het bedrijf van Kerres overgenomen.

In 1988 werd Autobedrijf Kerres Kerkrade B.V. overgenomen door de gebroeders Lux. Zij voerden, onder supervisie van de heer Lux senior, de directie. Vanaf die tijd groeide Autobedrijf Kerres verder met Renault: in 1990 Heerlen, in 1999 Maastricht en in 2001 Sittard. Sindsdien is Kerres met Renault in heel Zuid-Limburg aanwezig.

In 2001 kwam er een nieuw merk bij; Nissan. Een nieuw merk onder een nieuwe naam; Auto Luxam. De bedrijfsnaam Luxam is afgeleid van Lux Automobielen. In 2001 werd gestart met Nissan in Maastricht en niet veel later in 2002 breidde Nissan uit met een vestiging in Heerlen.

De fabrikant Renault breidde haar assortiment uit met een nieuwe onderdeel, Dacia. Dacia verraste in 2005 heel autoland door het aanbieden van een nieuwe volwaardige vijfpersoons Dacia. Uiteraard werd ook Autobedrijf Kerres Dacia dealer vanuit haar vier Renault-vestigingen. Januari 2009 stond voor Autobedrijf Kerres in het teken van multibrand. Naast Renault, Dacia en Nissan verworf Kerres namelijk nog de dealerschappen Citroën en Kia. Door deze uitbreidingen onderging Auto Luxam een naamsverandering en inmiddels heten de vestigingen in Maastricht, Sittard, Kerkrade en Heerlen, Autobedrijf Kerres.

Historie Autobedrijf J. Janssen
De heer J. Janssen had van kinds af aan al een passie voor auto’s en alles wat daarmee te maken had. Als vanzelfsprekend stapte hij in de automobielsector. Parallel aan de Renault-activiteiten in Nuenen was de scoop van Janssen breder. In 1986 kreeg het bedrijf in Gerwen het officiële Peugeot-dealerschap. Bij de opening van de vestiging te Nuenen in 1978 werd Janssen officieel Renault-dealer.

De jaren die daarop volgden stonden in het teken van een gefaseerde groei. Enerzijds noodzakelijk om de dienstverlening aan klanten blijvend te laten aansluiten op de huidige trends in de automobielmarkt. Anderzijds om te voorzien in de uitbreiding van het marktgebied en daarmee de continuïteit van het bedrijf te waarborgen.

Was Janssen in de jaren ’60, ’70 en ’80 actief in Nuenen e.o. is de Janssen Groep thans dealer geworden voor 4 merken, Renault, Peugeot, Nissan en Dacia, vanuit 6 bedrijven in Brabant en Limburg.

Foto’s historie

Historie Kerres - Janssen Kerres

 Historie Janssen P1060865