Met deze slimme Nissan-golfbal versla je elke golfprofessional

Deel deze pagina

De bal putten zonder stress? Daarvan droomt elke golfspeler. En dankzij Nissans nieuwe ProPILOT-golfbal komt deze droom uit. De bal stuurt zelf feilloos naar de hole.

Om bij het putten de juiste route over het golfparcours te bepalen, detecteert een camera in vogelperspectief de golfbal op de green en de hole. Wanneer de bal geslagen wordt, zorgt een controlesysteem ervoor dat hij vervolgens de juiste route volgt. Dankzij een interne elektromotor en sensortechnologie bereikt de golfbal moeiteloos de hole. Zo voelt elke golfspeler – jong en oud – zich even een sterspeler.

Zelfrijdende stoelen en slippers
De ProPILOT golfbal is de nieuwste toevoeging aan een reeks concepten die geïnspireerd zijn door Nissan ProPILOT. De Intelligent Parking ChairProPILOT Chair en ProPILOT Ryokan (inclusief zelfparkerende slippers) gingen deze golfbal voor.

Nissan Skyline
De ProPILOT-golfbal is een doorontwikkeling van de Nissan ProPILOT 2.0 assistentietechnologie. ProPILOT 2.0 biedt ondersteuning bij het rijden op snelwegen. De technologie werkt samen met het navigatiesysteem en stuurt de auto zelfstandig via de geplande route over de snelweg, van oprit tot afrit. Het is daarmee ’s werelds eerste systeem dat een navigatieroute volgt en bestuurders in staat stelt te rijden zonder het stuur aan te raken. ProPILOT 2.0 is vanaf september in Japan beschikbaar op de Nissan Skyline.

ProPILOT is onderdeel van Intelligent Driving. Samen met Intelligent Power en Intelligent Integration is dit één van de pijlers van Nissan Intelligent Mobility. Deze visie van Nissan op de toekomst van mobiliteit zorgt niet alleen in de auto, maar nu dus ook op de golfbaan voor een optimale, stressvrije ervaring.

OVER NISSAN MOTOR CO.
Nissan Motor Co., Ltd. is een wereldwijd opererende Japanse autofabrikant met een compleet gamma van meer dan zestig modellen onder de merknamen Nissan, INFINITI en Datsun. In fiscaal jaar 2018 verkocht het bedrijf wereldwijd 5,52 miljoen voertuigen. Dat leverde een omzet van 11,6 biljoen yen op (90,5 miljard euro). In fiscaal jaar 2017 begon Nissan met de uitvoering van M.O.V.E. to 2022, een zesjarenplan met als doel de jaaromzet tegen het eind van fiscaal jaar 2022 met 30 procent te verhogen tot 16,5 biljoen yen (126,9 miljard euro). De winstmarge moet dan gegroeid zijn tot 8 procent bij een totale liquiditeit van 2,5 biljoen yen (19,2 miljard euro). In het kader van M.O.V.E to 2022 wil Nissan zijn leidende positie op het gebied van elektrische mobiliteit verder verstevigen. Daarvoor staat de Nissan LEAF, ’s werelds bestverkopende, volledig elektrisch aangedreven auto ooit, model. Nissans hoofdkantoor in Yokohama (Japan) stuurt de werkzaamheden in zes regio’s aan: Azië & Oceanië, Afrika, Midden-Oosten & India, China, Europa en Noord- & Latijns-Amerika. Nissan maakt sinds maart 1999 deel uit van de Alliantie Renault-Nissan. In 2016 verwierf Nissan een aandeel van 34 procent in Mitsubishi Motors. Renault-Nissan-Mitsubishi verkocht in totaal 10,76 miljoen voertuigen in kalenderjaar 2018.

Meer informatie over onze producten, diensten en toewijding aan duurzame mobiliteit vindt u op nissan-global.com. Volg ons ook op FacebookInstagramTwitter en LinkedIn en bekijk onze nieuwste video’s op YouTube.