€ 5.000,- subsidie bij aanschaf elektrische bedrijfswagen

subsidie elektrische bedrijfswagen
Deel deze pagina

Ondernemers opgelet! Vanaf 15 maart tot € 5000,- subsidie bij aanschaf van een elektrische bedrijfswagen. Dit heeft het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bekendgemaakt.

Gisteren hebben veertien gemeenten, de staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en de vervoerssector een overeenkomst getekend over de zero-emissie stadlogistiek. Het is noodzaak dat ondernemers gaan overstappen op schonere bedrijfswagens. Om dit aantrekkelijk te maken krijgen ondernemers een subsidie van 10%  van de aanschafwaarde met een maximum tot € 5.000,- bij aanschaf van een elektrische bedrijfswagen. Dit wordt de eerste stap naar de zero-emissie zones die steden vanaf 2025 kunnen invoeren. De zogenoemde emissiezones maken onderdeel uit van het Klimaatakkoord.

Meerdere steden, waaronder Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en Leiden hebben aangekondigd vanaf 2025 te starten met de zero-emissie zone. Volgens van Veldhoven gaat dat aantal tot in de zomer nog oplopen naar zo’n 30 tot 40 steden. “Het gaat er nu niet meer om of het gaat gebeuren, maar dat het gaat gebeuren”, aldus Van Veldhoven. “Ondernemers die nadenken over vervanging van hun bedrijfswagen moeten nu serieus overwegen of dit het moment is om op elektrisch over te stappen.” Dit blijkt ook uit de volgende cijfers. In totaal komt er 185 miljoen euro subsidie beschikbaar, waarvan 22 miljoen euro is bedoeld voor in 2021. Met dit geld kunnen ondernemers vanaf 15 maart tot € 5.000,- subsidie krijgen bij aanschaf van een elektrische bedrijfswagen. Is dit bedrag op in 2021, dan is het niet meer mogelijk in aanmerking te komen voor deze subsidie.

 

Bent u opzoek naar een nieuwe bedrijfswagen, neem dan contact op met een van de experts van Janssen Kerres via fleetsales@janssenkerres.nl. Zij staan u graag te woord!

Bekijk hier onze elektrische Renault bedrijfswagens Bekijk hier onze elektrische Nissan bedrijfswagens Bekijk hier onze elektrische Peugeot bedrijfswagens Bekijk hier onze elektrische Citroen bedrijfswagens

 

subsidie elektrische bedrijfswagen