Subsidie elektrische auto’s 2023

Subsidie op aanschaf én Private Lease

Subsidie op aanschaf én Private Lease

De subsidiepot voor elektrische auto’s (Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren, of te wel SEPP) is voor 2023 weer gevuld.  Het subsidiebedrag voor nieuwe elektrische auto’s bedraagt € 2.950 en voor een gebruikte elektrische auto € 2.000. Vanaf 10 januari 2023 09:00 kun je de subsidie weer aanvragen.

€ 2.950 voordeel op aanschafprijs

Bij een particuliere aankoop kan dat dus tot wel € 2.950 schelen op de aanschafprijs. Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van de subsidie als je kiest voor Private Lease. Let wel: de subsidie is alleen van toepassing op een elektrische personenauto met een catalogusprijs van maximaal € 45.000. Is de subsidiepot leeg, dan wordt deze pas in 2024 weer bijgevuld, dus op=op!

Reserveer nu jouw nieuwe elektrische auto

Elektrisch rijden is zowel zakelijk, maar óók voor particulieren goedkoper dan ooit. Wees daarom op tijd om aanspraak te maken op de subsidie van 2023 Kom langs in één van onze showrooms voor een overtuigende proefrit, laat je adviseren door onze verkoopadviseurs en reserveer alvast jouw nieuwe elektrische auto. Zo sta je 2 januari in de startblokken voor jouw subsidie aanvraag! Ga jij voor een elektrische RenaultDaciaNissanPeugeotCitroën of Kia?

Wanneer kun je jouw aanvraag indienen?

De subsidie kun je gelijk aanvragen op het moment dat je de koopovereenkomst hebt gesloten.  Je geeft dan op een later moment, als de auto op jouw naam staat het kenteken en jouw bankrekeningnummer door aan de overheid zodat de subsidieaanvraag verder verwerkt kan worden.

Elektrisch rijden is goedkoper

Wie voor elektrisch kiest, bespaart elke maand op verschillende kosten, met name op onderhouds- en energiekosten. Elektrisch rijden is daarmee goedkoper en dan vooral wanneer je thuis zonnepanelen hebt. Zo kun je nóg goedkoper laden.

Meer nieuws

Loading …