Subsidie elektrische auto’s 2022

Deel deze pagina

Subsidie op aanschaf én private lease

De subsidiepot voor elektrische auto’s is voor 2022 weer gevuld. Dat kan bij een particuliere aankoop € 3.350 schelen op de aanschafprijs en dit bedrag komt bovenop het voordeel van de wegenbelasting-vrijstelling die nog tot 2025 geldt. U kunt ook gebruik maken van de subsidie als u kiest voor Private Lease. De nieuwe subsidie is alleen van toepassing op een elektrische personenauto met een catalogusprijs van maximaal € 45.000.

Informatie rijksoverheid

Elektrisch rijden is goedkoper

Wie voor elektrisch kiest, bespaart elke maand op verschillende kosten, met name op onderhouds- en energiekosten. Recentelijk zijn de stroomtarieven weliswaar gestegen, maar de brandstofprijzen zijn nóg harder omhoog gegaan tot op de meeste plekken met meer dan € 2 per liter. Die trend zal naar verwachting de komende tijd nog wel even doorzetten. Elektrisch rijden is daarmee goedkoper en vooral wanneer u thuis zonnepanelen heeft. Zo kunt u nóg goedkoper laden.

Reserveer nu uw elektrische auto en wees op tijd

Elektrisch rijden is zowel zakelijk, maar óók voor particulieren goedkoper dan ooit. Wees daarom op tijd om aanspraak te maken op de subsidie van 2022. Kom langs in één van onze showrooms voor een overtuigende proefrit, laat u adviseren door onze verkoopadviseurs en reserveer alvast uw nieuwe auto. Zo staat u 3 januari in de startblokken voor uw subsidie aanvraag! Gaat u voor een elektrische Renault, Dacia, Peugeot, Citroën of Kia?

Neem contact op