Kia Olie Verversbeurt. Vanaf €120,-*

Kia Olie verversbeurt
Deel deze pagina

Kia Olie Verversbeurt

Het is zeer belangrijk dat de motorolie van de uw Kia regelmatig wordt ververst. Maak direct een afspraak!

 

Waarom motorolie verversen?

Olie vervuild in de loop van de tijd omdat roet en slijtage delen van de motor mee worden genomen door de olie. Olie dient daarom ook regelmatig te worden ververst. In de handleiding van uw auto vindt u de voorschriften die de fabrikant hieromtrent heeft opgegeven. Over het algemeen kan worden gesteld dat voor auto’s die voor 2000 zijn gebouwd iedere 7500 à 15.000 km olie moet worden ververst. Voor jongere auto’s kunt u tussen de 15.000 en 30.000 km aanhouden. Bij nieuwe auto’s, die nog onder de garantie vallen, raden wij aan om de richtlijnen van de autofabrikant te volgen.

Echter, het interval is ook afhankelijk van het gebruik van de auto. Indien u vaak korte ritten maakt met een koude motor zal de olie eerder vervuilen omdat deze minder vaak en korter op bedrijfstemperatuur komt. Daar komt bij dat het vochtgehalte in de olie toe zal nemen wat de smering van de auto niet ten goede komt.

Het oliefilter, dat alle vervuilde delen opvangt, moet elke keer als de olie wordt ververst ook worden vervangen om te voorkomen dat de vervuilde deeltjes alsnog in de olie terecht komen en via de olie in de motor worden verspreid.

Heeft u verdere vragen over olie verversen of wilt u graag weten wat het juiste interval is voor uw auto, vraagt u dit gerust aan één van onze medewerkers!

 

Wat houdt de Kia Olie Verversbeurt in?

Tijdens de Kia Olie Verversbeurt verzorgen onze Kia monteurs de volgende services:

  • Olie verversen
  • Olie filter vervangen
  • 15 punten check: check van alle slijtage delen van de auto

Om er zeker van te zijn dat uw auto nog volledig veilig is, kijken onze monteurs alle slijtage delen van de auto voor u na.

Meer over motorolie peilen

 

Meer informatie? Wij helpen u graag op weg!

Wilt u meer informatie over de Kia Olie Verversbeurt? Neem contact met ons op of bezoek één van onze vestigingen of maak een afspraak via de online werkplaatsplanner. U bent van harte welkom, wij staan u graag te woord voor vragen of een passend advies.

Kia-vestigingen Afspraak maken

*excl Kia Internationale Wegenwacht service en tanktoevoeging