De nieuwe Kia Sportage – innovatieve SUV

Deel deze pagina

Nieuwe Kia Sportage beelden

Kia heeft vandaag de Europese versie van de nieuwe Sportage onthuld. De nieuwste generatie combineert een slank en gespierd design met een hoogwaardig en hypermodern interieur met een zwevend, gebogen beeldscherm en het allernieuwste op het gebied van connectiviteit.

Ontzettend veel ruimte

De Europese Sportage staat op een nieuw platform en is volledig afgestemd op de wensen van Europeanen. Door het slimme concept biedt de nieuwe Sportage aanzienlijk meer hoofd-, been- en bagageruimte dan zijn voorganger. De nieuwe Europese versie is 1.865 mm breed, 1.645 mm hoog, 4.515 mm lang en heeft een wielbasis van 2.680 mm. Op de tweede zitrij hebben passagiers beschikking over 996 mm beenruimte (grootste in het segment) en de bagageruimte meet 587 liter (VDA). Voor extra bagage of grote voorwerpen kunnen de achterstoelen worden neergeklapt in een 40:20:40 verdeling, met als resultaat een maximale bagageruimte van 1.776 liter.

Geëlektrificeerde aandrijflijnen

De state-of-the-art hybride-aandrijflijnen zorgen voor een forse verlaging van de uitstoot én een lager brandstofverbruik. De nieuwe Kia Sportage is, naast de Hybride (HEV) uitvoering, nu voor het eerst ook verkrijgbaar als Plug-in Hybrid (PHEV) waarmee de meeste dagelijkse ritten volledig elektrisch kunnen worden gereden.

De Sportage Plug-in Hybrid is uitgerust met de bekroonde 180 pk sterke 1.6 T-GDI benzinemotor in combinatie met een 13,8 kWh lithium-ion-polymeerbatterijpakket. Deze innovatieve aandrijflijn heeft een systeemvermogen van 265 pk. De Sportage Hybrid (HEV) is voorzien van dezelfde 1.6 T-GDI motor, die in dit geval is gekoppeld aan een elektromotor met een lithium-ion-polymeerbatterij van 1,49 kWh. Het totale systeemvermogen van de Sportage Hybrid is 230 pk.

De nieuwe 1.6 T-GDI benzinemotor is ook beschikbaar met een mild hybridesysteem (MHEV) dat is ontwikkeld om de uitstoot en het verbruik te verminderen. Hij is in Nederland verkrijgbaar als 150 pk-versie.

Nieuwe features

Ook op het gebied van rijkwaliteit heeft de Sportage een aantal innovaties in petto. Een mooi voorbeeld is de nieuwe generatie Electronic Controlled Suspension (ECS) die te allen tijde optimaal comfort en een superieure wegligging biedt dankzij de realtime dempingsregeling. Het eveneens nieuwe Terrain Mode geeft de Sportage uitstekende rijeigenschappen onder uitdagende omstandigheden op gladdere wegdekken met sneeuw, modder of zand. De nieuwste generatie Sportage is ook voorzien van een indrukwekkend arsenaal aan DriveWise-assistentiesystemen.

Eind dit jaar in Nederland

Bekijk de huidige Sportage