Nieuwe EV6 biedt ongekende ruimte en functionaliteit

Kia EV6
Deel deze pagina

Nieuwe EV6 biedt ongekende ruimte en functionaliteit

De nieuwe Kia EV6 biedt ongekende ruimte en functionaliteit is op meerdere gebieden de nieuwe benchmark in het segment. En dat is hij niet alleen vanwege zijn geavanceerde 800V-snellaadmogelijkheden, waarmee hij van 10 tot 80 procent kan laden in slechts 18 minuten. Ook met zijn potentiële bereik van meer dan 510 kilometer, de enorme binnenruimte en vele innovatieve features legt hij de lat fors hoger.

Enorme ruimte

De speciale relaxstoelen zorgen voor ultiem comfort en de mogelijkheid om te ontspannen wanneer de EV6 geparkeerd staat of wordt opgeladen. Met slechts één druk op de knop gaan de stoelen automatisch omhoog en achterover, waardoor de houding en de druk op het lichaam worden geoptimaliseerd. Dit terwijl de inzittenden zich kunnen uitstrekken, een boek kunnen lezen of een dutje kunnen doen.

Het bovendien lichtgewicht en slanke ontwerp van de voorstoelen zorgt voor een extra toename van de binnenruimte.

In het hele interieur van de EV6 zijn hoogwaardige materialen toegepast die tevens zeer duurzaam zijn. Een mooi voorbeeld is de vegan lederen bekleding die is gemaakt van zo’n 100 gerecyclede plastic waterflessen.

Alle primaire bedieningselementen van de EV6 bevinden zich binnen handbereik van de bestuurder. De ruimtebesparende Shift-By-Wire-knop is handig geplaatst naast de startknop op de middenconsole, terwijl het slanke stuurwiel belangrijke ADAS-schakelaars bevat voor een intuïtieve bediening. Hetzelfde geldt voor de ergonomische touch-type schakelaars voor het verwarmde stuurwiel en de geventileerde en verwarmde voorstoelen.

Indrukwekkend trekvermogen en vernieuwend laadsysteem

Een innovatieve feature van de EV6 is de nieuwe V2L-functie, die de laadflexibiliteit naar een hoger level tilt. Een Integrated Charging Control Unit (ICCU) maakt het mogelijk om tot 3,6 kW aan stroom uit de accu van het voertuig te ontladen via een adapter die de externe laadstekker in een stopcontact verandert. Via deze adapterstekker kan de EV6 van alles van stroom voorzien, zoals een koffiezetapparaat of een andere elektrische auto. Onder de achterbank bevindt zich een tweede oplaadpunt waarmee de apparatuur via de hoogspanningsaccu kan worden geladen.

Afhankelijk van de gekozen uitvoering kan de EV6 tot wel 1.600 kg trekken. Deze waarde geldt voor de uitvoeringen met 77,4 kWh-accu, zowel in RWD- als AWD-configuraties. Voor de uitvoeringen met de 58 kWh-accu geldt een trekvermogen tot 750 kg. De EV6 biedt in alle gevallen hoge prestaties, een indrukwekkende hoeveelheid ruimte en praktische functies.

Bekijk de Kia EV6
EV6 ongekende ruimte en functionaliteit EV6 ongekende ruimte en functionaliteit EV6 ongekende ruimte en functionaliteit EV6 ongekende ruimte en functionaliteit EV6 ongekende ruimte en functionaliteit EV6 ongekende ruimte en functionaliteit