Kia Sportage beste PHEV-trekauto van het jaar volgens ANWB

Deel deze pagina

De Kia Sportage 1.6 T-GDi Plug-in Hybrid heeft hoge ogen gegooid tijdens de Trekauto van het Jaar verkiezing van 2022. De stekker-SUV van Kia is volgens de jury de beste Plug-in Hybrid om een caravan mee te trekken. 

De 6 koppige jury, die bestaat uit experts van binnen en buiten de ANWB en lezers van het ANWB-magazine KampeerKampioen, was op meerdere vlakken onder de indruk van de Kia Sportage met emissievriendelijke aandrijflijn. In het evaluatierapport prijken bovenaan de “stabiele wegligging, flinke motorkracht en de uitstekende zitruimte”. De jury ziet ook de vierwielaandrijving van deze Kia als “een belangrijk aankoopargument voor veel caravankampeerders”.

De jury oordeelde eveneens dat de vanafprijs van nog geen € 43.000 “zeer gunstig is, gezien de ruimte, de vierwielaandrijving en aansprekende uitrusting”.

De nieuwe Kia Sportage Plug-in Hybrid beschikt over een krachtige 1.6 T-GDi-benzinemotor in combinatie met een 66,9 kW permanente magneettractie-elektromotor en een 13,8 kWh lithium-ion-polymeerbatterijpakket. De innovatieve aandrijflijn, die is gekoppeld aan een razendsnel schakelende automatische zesversnellingbak, heeft een gecombineerd systeemvermogen van 265 pk en een maximumkoppel van 350 Nm. Hij levert zijn hoge prestaties tegen een uitzonderlijk laag gecombineerd brandstofverbruik van 1,1 I/100 km*. Het emissievrije rijbereik van maximaal 70 kilometer* – tot wel 78 kilometer* in de stad – is meer dan genoeg om de meeste dagelijkse ritten elektrisch te rijden

De combinatie van elektrisch rijden én de mogelijkheid om de zuinige en sterke benzinemotor in te zetten tijdens een verre vakantie met een caravan aan de trekhaak, is erg aantrekkelijk. En ook dat is aan de jury niet voorbij gegaan: “Wie een volledig elektrische auto als trekauto niet ziet zitten, mag de Sportage PHEV bestempelen als Trekauto van het Jaar”.

Leverbaar vanaf € 42.595,-**

De Kia Sportage Plug-in Hybrid is leverbaar vanaf € 42.595,-** en is te bestellen in vier uitvoeringen, die variëren van de complete DynamicLine tot de sportieve en zeer luxe GT-PlusLine. Meer informatie over de Kia Sportage is hier te vinden.

Kia Sportage beste PHEV-trekauto van het jaar volgens ANWB