Kia onthult gloednieuwe EV

Nieuwe Kia EV
Deel deze pagina

Kia onthult een gloednieuwe EV begin 2021

Maak kennis met de toekomst van elektrificatie bij Kia. Kia onthult de gloednieuwe EV, elektrisch onder de motorkap en toch opwindend vanuit elke hoek. De onthulling van deze gedurfde nieuwe concept car weerspiegelt de ambitie van Kia om echt iconisch design te brengen in de zero-emission-modellen van de toekomst. 

 

Wat mag u verwachten?

  • Snelladen (10 tot 80% in 18 minuten)

Een kop koffie drinken terwijl u elektrische auto snel oplaadt? Nog die laatste e-mail versturen of voortaan spontaan een autorit maken. Dankzij de nieuwe oplaadtechniek is het één van de snelste oplaadsnelheden in de markt. Dit maakt de nieuwe Kia EV uniek. Het is zelfs mogelijk om ongeveer 100 kilometer bij te laden in 5 minuten.

  • Actieradius (500+ km)

Met de verbeterde oplaadcapaciteit en de nieuwe innovatieve accutechniek rijdt deze Kia EV meer dan 500 km op een volle accu. Dankzij de nog betere rijeigenschappen kunt u verder rijden met een aangename rijstijl.

  • Crossover

Een gewilde crossover wordt de nieuwe Kia EV. Met een nieuw design van de buitenkant maar ook een volledig nieuw Kia-interieur. En door de brede wielbasis ontstaat er veel binnenruimte. Deze ruimte wordt gecreëerd door de brede wielbasis.

De nieuwe elektrische crossover levert topprestaties. Met een acceleratie waarmee hij de concurrentie letterlijk ver achter zich laat.

Bekijk beelden nieuwe EV6

Emotionele kijk op elektrificatie

Voor Kia wordt dit concept de eerste 100% elektrische vierdeurs personenauto, die in hoge mate de weg naar de opwindende wereld van elektrificatie visualiseert. Het concept is duidelijk niet ontworpen volgens de kijk zoals die binnen de industrie is betreft elektrische voertuigen. Het ontwerp is een combinatie van stijlelementen van een gespierde SUV met de ranke en atletische lijnen van een gezinsauto en de veelzijdigheid en ruimte van een crossover. De zogenoemde ‘tiger nose’ grille van Kia is op slimme wijze verwerkt om deze concept car een krachtig ogende en verlichte ‘tiger mask’ te geven.

interieur Kia EV

Interieur van de toekomst

Guillaume (Vice President of Design van Kia Motors Europe) en zijn teams hebben sterk gefocust op maximale interieurruimte op basis van een specifiek voor elektrische aandrijving ontwikkelde chassisarchitectuur. Opvallend zijn de 21 individuele schermen van ultrahoge resolutie die zijn verwerkt in het dashboard. “ik ben ervan overtuigd dat onze onorthodoxe benadering van elektrificatie de verbeelding prikkelt”, zegt Guillaume. “het maakt het voor ons mogelijk een toekomst te verbeelden waar innemende en dynamische auto’s zoals deze integraal deel uitmaken van onze mobiliteitsbehoeften.”

 

Productplan voor een elektrisch Europa

Na de lancering van de volledig nieuwe EV in 2021 zal Kia Motors Europe vanaf 2022 een groot aantal andere elektrische modellen gaan introduceren. Daarnaast zal elke nieuwe modellijn van Kia die vanaf nu in Europa wordt gelanceerd ten minste één geëlektrificeerde variant bieden (mild-hybride, volledig hybride, plug-in hybride of volledig elektrisch).

De nieuwe generatie volledig elektrische auto’s van Kia krijgt een specifiek EV-design en biedt een geheel nieuwe user experience die het gebruiksgemak en de connectiviteit naar een nieuw niveau tilt. Kia gaat bovendien de laadmogelijkheden van de nieuwe modellen afstemmen op de behoeften en budgetten van klanten in verschillende segmenten. De nieuwe EV’s van Kia kunnen geladen worden met 400V of 800V, voor snel of extra snel laden.

 

Bekijk alle Kia modellenOnze Kia vestigingen

Kia onthult gloednieuwe EV Kia onthult gloednieuwe EV Kia onthult gloednieuwe EV Kia onthult gloednieuwe EV Kia onthult gloednieuwe EV