Kia onthult de vernieuwde Kia Ceed-familie

Vernieuwde Kia Ceed familie
Deel deze pagina

Kia onthult de vernieuwde Kia Ceed-familie

De succesvolle Ceed-familie van Kia wordt grondig vernieuwd. De verschillende uitvoeringen binnen de brede line-up krijgen stuk voor stuk een vernieuwd design, nog meer hightech features en geëlektrificeerde aandrijflijnen. De vijfdeurs hatchback, sportswagon en shooting brake krijgen een volledig opnieuw ontworpen voorzijde en sportieve updates aan de achterzijde. Ook het aanbod van lichtmetalen wielen en carrosseriekleuren wordt vernieuwd.

Het exterieur: gedurfd en eigentijds

De vernieuwde Ceed-modellen krijgen een compleet nieuw front, waarop het gloednieuwe Kia-logo prijkt, het symbool voor ‘Movement that inspires’. De iconische Tiger Nose grille heeft nu een zwarte hoogglansafwerking met details van satijnchroom. De plug-in hybrids krijgen een nieuwe, gesloten grille met een opvallende afwerking in contrasterende patronen.

Aan weerszijden van de voorbumper bevinden zich twee grote luchtinlaten, voor een betere efficiency en een sportievere look. Andere nieuwe designelementen zijn de satijnchroomafwerking van het onderste luchtinlaatrooster en de vloeiende lijnen die doorlopen tot in de voorste wielkasten.

Op de vernieuwde achterzijde is het nieuwe Kia-logo prominent aanwezig tussen de LED-achterlichtunits. De nieuwe, hoogglans zwarte diffuser geeft de achterbumper een sportievere uitstraling.

Alle Ceed-modellen krijgen nieuwe full-LED-koplampen met geïntegreerde LED-dagrijverlichting. De LED-mistlampen en de groot-/dimlichten zijn omringd door drie pijlvormige LED-modules. De LED-dagrijverlichting fungeert ook als richtingaanwijzer. De vijfdeurs GT-Line en GT krijgen nieuw ontworpen LED-achterlichtunits bestaande uit 48 honingraatvormige modules, omgeven door een rood frame. De multifunctionele modules zijn gepositioneerd in vijf rijen, achter getint glas. Nieuw voor deze GT-Line en GT uitvoeringen is dat de LED-richtingaanwijzers in sequentie oplichten.

Ook het aanbod van lichtmetalen velgen en carrosseriekleuren is vernieuwd. Zo zijn er drie volledig nieuwe designs op te merken; 16-inch lichtmetalen velgen,17-inch lichtmetalen GT-Line velgen en exclusieve 18-inch lichtmetalen GT velgen met rode accenten in de naafkap. Het aanbod van 13 carrosseriekleuren omvat vier nieuwe tinten; Machined Bronze, Lemon Splash, Yucca Steel Grey en Experience Green.

De GT krijgt speciale designupgrades mee waaronder opvallende, rode accenten aan de voor-, zij- en achterkant. Hij krijgt ook een geheel eigen Tiger Nose grille met een hoogglans zwarte afwerking en details van donker chroom. De voorbumper heeft een hoogglans zwarte luchtinlaatrooster met ronde accenten. De sportieve diffuser aan de achterzijde bevat een dubbele uitlaat en is ook afgewerkt met rode GT-accenten.

Het interieur: hoogwaardig en state-of-the-art

De vernieuwde Ceed-modellen verwelkomen de bestuurder en passagiers met een hoogwaardig interieur met verfijnde en rustgevende kleurstellingen, fijn aanvoelende materialen en een indeling die is ontworpen om alle inzittenden op hun gemak te stellen.

Er is keuze uit vijf verschillende stoelbekledingsmogelijkheden, waarvan drie met een aangepast design ten opzichte van het huidige modeljaar. Er kan onder meer worden gekozen voor met zwart suède en leder beklede kuipstoelen met contrasterende, grijze stiksels (GT-line) of opvallende rode stiksels voor de GT. De pookknop van de GT en GT-Line zijn geheel opnieuw ontworpen en hetzelfde geldt voor de versies met automaat die nu zijn voorzien van een versnellingspook die is bekleed met geperforeerd leder.

Verder wordt de bestuurder omringd met het 12,3-inch grote digitale instrumentenpaneel in combinatie met een 10,25-inch multimedia en navigatiescherm om de interactie van de bestuurder met de auto verder te verbeteren.

Bekijk huidige Kia modellen

Vernieuwde Kia Ceed familie