Janssen Kerres Kia Heerlen winnaar Kia Skill Cup Europe 2018

Deel deze pagina

Lars Hulst wint Kia Technician Skill Cup 2018 (Nederland). Kia Motors Nederland BV organiseert continu trainingen voor medewerkers van z’n dealers en de besten kunnen deelnemen aan de Kia Technician Skill Cup. Autotechnicus Lars Hulst van Janssen Kerres Kia Heerlen heeft deze zeer belangrijke en prestigieuze prijs in de wacht gesleept, hij leverde de beste prestatie en hij is hiermee de beste Kia-monteur van Nederland.

De nationale Kia Technician Skill Cup vormt de voorselectie op de Kia Global Technician Skill Cup die in april plaats vindt in Korea. In Seoul strijden de beste monteurs afkomstig uit 44 landen in de finale van om de felbegeerde Kia Global Technician Skill Cup.

Deelname stond open voor gediplomeerde monteurs (Master-technicians) waarbij het diploma 1e auto-elektricien in het voordeel werkte. Ervaring van minimaal drie jaar als eerste monteur was vereist, evenals expertise in het stellen van diagnoses en het oplossen van complexe storingen. Ook dienden de deelnemers ervaring te hebben met de door Kia gebruikte aandrijf- en ondersteltechnieken, diagnoseapparatuur en Kia-reparatietechnieken.

In samenwerking met Innovam werd de Nederlandse kwalificatieronde georganiseerd. Aftersalesdirecteur Marcel Sluis van Kia Motors Nederland BV: “De Kia Technician Skill Cup levert een belangrijke bijdrage aan het opleidingsniveau van onze monteurs en is een aanvulling op onze technische trainingen. Het werpt vruchten af, getuige de toppositie in het onafhankelijke IACS-marktonderzoek naar klanttevredenheid van Kia op het gebied van aftersales.”

Naast genoemde eisen hebben alle deelnemers hebben via internet een theoretische toets afgelegd. Op basis hiervan zijn tien kandidaten geselecteerd voor de praktijktest die begin deze maand bij Kia Motors Nederland BV werd georganiseerd. Deze praktijktest bestond uit het oplossen van vijf klachten. Niet alleen de algehele technische kennis en vaardigheden kwamen daarbij aan bod maar ook de presentatie van werkzaamheden en diagnose. Samen met de uiteindelijke reparatie was dit allesbepalend voor de einduitslag.

Uiteindelijk heeft Lars Hulst zich, tussen de overige top-technici van andere Kia-dealers in Nederland, gekwalificeerd als beste Kia-monteur van Nederland. Hij gaat in april naar Seoul om daar de strijd aan te gaan voor de beste Kia-monteur van de wereld tijdens de Kia Global Technician Skill Cup!