Beelden van de nieuwe Kia EV6

Kia EV6
Deel deze pagina

Beelden van de nieuwe Kia EV6

Kia Corporation heeft vandaag, voorafgaand aan de wereldpremière later deze maand, de eerste beelden onthuld van het exterieur en interieur van de EV6, de eerste dedicated elektrische auto van het merk.

De EV6 is ontworpen volgens de nieuwe ontwerpfilosofie ‘Opposites United’ van Kia die is geïnspireerd op de contrasten in de natuur en de mensheid. Centraal in de ontwerpfilosofie staat een nieuwe visuele identiteit die positieve krachten en natuurlijke energie oproept, met contrasterende combinaties van scherpe stilistische elementen en sculpturale vormen.

De EV6 is de eerste volledig elektrische Kia die is ontworpen volgens de nieuwe designfilosofie, die de verschuivende focus van Kia naar elektrificatie belichaamt. Het onderscheidende ontwerp is geïnspireerd op een crossover en is gebaseerd op het gloednieuwe Electric-Global Modular Platform (E-GMP).

“De EV6 is een showcase van mensgericht, vooruitstrevend design en geëlektrificeerde kracht. We zijn er sterk van overtuigd dat de EV6 een aantrekkelijk en relevant model is voor de nieuwe EV-markt”, aldus Karim Habib, Senior Vice President en Head of Global Design Center. “We wilden een onderscheidend en indrukwekkend ontwerp creëren door hightech features te combineren met pure lijnen en rijke oppervlakken, die passen bij een futuristische EV.”

Kia EV6

 

Kia EV6 Exterieurdesign

Het exterieurdesign van de EV6 is een krachtige weergave van ‘Power to Progress’. Aan de voorzijde zorgt de karakteristieke dagrijverlichting voor een strakke, moderne uitstraling. Deze maakt deel uit van de ‘Digital Tiger Face’ van de auto, een nieuwe interpretatie van de ‘Tiger Nose Grille’ voor het geëlektrificeerde tijdperk. De koplampen bevatten een ‘sequentieel’ dynamisch lichtpatroon. De lage luchtinlaat zorgt voor een visuele verbreding van de voorzijde van de auto, waardoor de hightech uitstraling wordt geaccentueerd. Voor een optimale aerodynamica wordt de lucht door en onder de vlakke vloer van de auto geleid.

Van opzij valt de op een crossover geïnspireerde designesthetiek op, die modern, strak en aerodynamisch is. Het profiel staat in contrast met scherpe lijnen en hightech details om een ​​gevoel van spanning in het ontwerp te creëren. Een naar achteren gebogen voorruit zorgt voor dynamiek en doelgerichtheid, terwijl de gedurfde achterste ‘heupen’ visueel volume toevoegen. Langs de onderkant van de deuren loopt een karakterlijn die zich uitstrekt tot boven de achterwielkasten, waardoor het profiel van de auto visueel wordt verlengd.

Voor ultieme aerodynamische prestaties is de achterzijde voorzien van een aflopende C-stijl met een geïntegreerd zwart glanzend inzetstuk dat het vensterglas visueel breder maakt. Daarboven is een prominente dakspoiler gemonteerd die de lucht naar beneden leidt naar een verhoogde onderste spoiler die bovenop het unieke achterlichtcluster is bevestigd.

De EV6 is het resultaat van een samenwerking tussen de drie studio’s binnen het wereldwijde design-netwerk van Kia in Namyang (Korea), Frankfurt (Duitsland) en Irvine (Californië, VS).

Kia EV6

Kia EV6

Kia EV6

 

Kia EV6 Interieurdesign

Het speciaal voor elektrische auto’s ontwikkelde E-GMP platform maakt het mogelijk om een ongekend ruim interieur te ontwerpen. De designers van de EV6 zijn innovatief omgegaan met de grote hoeveelheid ruimte met als doel een unieke rijervaring te creëren.

Een van de meest opvallende elementen van het nieuwe interieur is het naadloze, gebogen high-definition beeldscherm (AVN). De eenvoudige vormtaal van het brede gebogen scherm en het slanke dashboard creëren een ongekend gevoel van ruimte. De AVN strekt zich uit van het stuurwiel tot het midden van de auto en bevat een instrumentenpaneel vóór de bestuurder en groot scherm voor het infotainment en de navigatie boven de middenconsole. Het zeer brede scherm biedt de bestuurder een meeslepende ervaring, terwijl een minimaal aantal fysieke knoppen voor een overzichtelijke en rustgevende rijervaring zorgt.

Onder het AVN-scherm kunnen passagiers de instellingen van de verwarming, ventilatie en airconditioning regelen met behulp van haptische ‘knoppen’. Eronder bevindt zich een paneel dat naar voren afloopt, wat een gevoel van ruimte en openheid creëert.

De stoelen zijn slank en lichtgewicht. Ze zijn bekleed met moderne, visueel aantrekkelijke en robuuste stoffen gemaakt van gerecycled plastic.

Bekijk prototype Video design uitgangspunten Video designfilosofie

Kia EV6

Kia EV6