Kia EV6 verlegt grenzen

Kia EV6 GT
Deel deze pagina

Kia EV6 verlegt grenzen van elektrische mobiliteit met inspirerend design, opwindende prestaties en innovatieve ruimte

De nieuwe Kia EV6 verlegt grenzen en tilt elektrisch rijden naar een hoger niveau met zijn grote bereik, de snelle 800V laadcapaciteit en zijn onderscheidende styling van een crossover-SUV. De EV6 is daarmee de eerste auto van Kia die is gebaseerd op het nieuwe platform voor elektrische auto’s. 

De nieuwe Kia wordt uitsluitend aangedreven door elektrische energie en biedt keuze uit meerdere aandrijflijnconfiguraties met een groot bereik. Dankzij de 800V-oplaadcapaciteit kan de EV6 in slechts 18 minuten van 10 naar 80 procent worden geladen. De GT-versie, ontworpen om te inspireren met opwindende rijprestaties, kan in 3,5 seconden accelereren van 0 naar 100 km/u en heeft een topsnelheid van 260 km/u.

“De EV6 is de belichaming van het nieuwe Kia. Hij is ontworpen om tijdens elke reis te inspireren, met zijn gedurfde design, innovatieve technologieën en opwindende elektrische prestaties”, zegt Ho Sung Song, President en CEO van Kia. “De EV6 markeert ook de start van het nieuwe commitment van Kia aan duurzame mobiliteit, niet alleen door een snelle transitie naar emissievrije aandrijflijnen, maar ook een duurzamere productie en materiaalgebruik.”

De EV6 wordt geproduceerd in Zuid-Korea. De verkoop van deze elektrische Kia gaat naar verwachting van start in het tweede kwartaal van 2021. Reserveren kan vanaf 30 maart 2021. Door een reservering te maken krijg je als één van de eerste de mogelijkheid om een bestelling te plaatsen wanneer alle prijzen bekend zijn.

De wereldwijde bekendmaking-video van de EV6 kan worden bekeken op het Kia Global YouTube channel.