Ontdek een nieuwe manier van rijden Kia Hybride en Elektrische Modellen

Plug-in Hybride, Hybride of Elektrisch rijden?

Ontdek welke manier van rijden het beste bij u past

Wat is het verschil tussen Hybride, Plug-in Hybride en Elektrisch?

  • In alle gevallen zijn deze modellen mileuvriendelijker, maar een elektrische auto is de meest ‘groene’ keuze.
  • Een elektrische auto heeft geen verbrandingsmotor en kunt u dus opladen wanneer de accu leeg is.
  • Een hybride auto laadt de accu op met energie die vrijkomt tijdens het remmen en schakelt automatisch over zodra de stroom op is.
  • Een Plug-In hybride auto kan ook met een stekker opgeladen worden.

Kies altijd een auto die het beste bij u en uw rijstijl past. Maakt u bijvoorbeeld vaak lange autoritten? Kies dan voor een Hybride of Plug-in Hybride auto. Wilt u liever een auto die laag in onderhoud is? Dan is elektrisch rijden de beste keuze voor u. Zo zijn er nog meer afwegingen die u kunt maken wanneer u kiest voor hybride of elektrisch rijden.

Traditionele verbrandingsmotor 

Een traditionele verbrandingsmotor maakt gebruik van benzine of diesel als brandstof, al dan niet aangevuld met een LPG tank. Nu is hier veel over te doen in het kader van CO2 uitstoot, maar de nieuwste technologieën zorgen ervoor dat de traditionele verbrandingsmotor zijn werk zo schoon en zuinig mogelijk doet. Zo wordt de uitstoot tijdens het rijden beperkt. De actieradius van auto’s met dit soort motoren rijkt het verst en de brandstof is natuurlijk over het algemeen makkelijk om aan te komen.

(Plug-in) Hybride

Een hybride auto, al dan niet met een stekker (dan wordt het een plug-in hybride genoemd), combineert een verbrandingsmotor met een extra elektrische aandrijving. Deze auto’s hebben een accu die tijdens het rijden door de motor en de teruggewonnen remenergie wordt opgeladen. Hierdoor rijdt u niet alleen op benzine of diesel maar dus ook gedeeltelijk elektrisch. Korte afstanden kunt u dus volledig elektrisch rijden. De Plug-In Hybride heeft een oplaadstekker waarmee u ook thuis, op het werk of onderweg kunt opladen Met een (Plug-in) Hybride auto heeft u minder brandstof nodig en kunt u dus zuiniger rijden.

Kia Niro Kia Ceed SW PHEV Kia XCeed PHEV Kia Sportage Mild Hybrid Kia Sportage Plug-In Hybrid Kia Sorento Hybrid Kia Sorento Plug-In Hybrid

Elektrisch

Met een elektrische auto rijdt u 100% elektrisch en stoot u geen directe CO2 uit. Ook bespaart u veel kosten: het opladen van de accu is goedkoper dan het tanken aan de pomp, u betaalt géén wegenbelasting en het onderhoud is goedkoper dan van een brandstofauto. De actieradius verschilt per model en u kunt met een opgeladen accu minder ver rijden in vergelijking met een auto met een traditionele verbrandingsmotor. Daarnaast duur het opladen van de accu ook wat langer dan een tankbeurt.

Kia Niro Kia EV6

Onze Kia verkoopadviseurs staan klaar om u te helpen met deze keuze. Neem online contact op of kom langs in een van onze Kia-showrooms!

Kia Range hybrid en elektrisch juni 2022

 

 

 

Ontvangt u graag een offerte? Vul dan het formulier in!

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kia Hybride en Elektrische Modellen downloads

Zakelijke rijders

Een elektrische Kia rijden biedt verschillende financiële voordelen. Als zakelijke rijder profiteert u van een lage bijtelling, de onderhoudskosten zijn lager en er zijn diverse (subsidie-)regelingen waar u wellicht voor in aanmerking komt. Ontdek meer en start ook met besparen.

Actieradius

Net als bij brandstofauto’s is het rijbereik van hybride en elektrische auto’s afhankelijk van een paar dingen. Allereerst de capaciteit van de batterij en het totaalgewicht inclusief inzittenden en bagage. Ook uw rijstijl, het terrein en de weersomstandigheden beïnvloeden het verbruik, en dus uw actieradius. Door je goed te laten informeren over de verschillende factoren, kunt u nog zuiniger en verder rijden.

Waarom kiezen voor een Hybride of Elektrische auto?

Als u kiest voor een elektrische of hybride auto in plaats van een benzine of diesel, draagt u bij aan een gezondere leefomgeving en vermindert u de CO2 uitstoot. Een elektrische auto is de meest ‘groene’ variant, deze stoot uiteindelijk 50% minder CO2 uitstoot uit. Maar een hybride auto is ook al veel schoner dan een auto op fossiele brandstof. Daarnaast ligt het onderhoud van een hybride of elektrische auto veel lager en bespaart u ook op brandstof.

Wat zeggen anderen over JanssenKerres

Reviews

Kia Niro Recensie. Mijn recensie na de eerste 4 dagen (van 5 jaar) rijden in de Kia Niro Executive.. Na 6 jaar Toyota Auris hybride Executive de overstap gemaakt naar de zeer charmante, mooie en overcomplete Kia Niro en ik kan nu al melden dat ik geen betere keuze had kunnen maken!

Het is 5 uur in de ochtend en het is koud en nat buiten brrr, lopend naar de mooie Niro word ik verwelkomd door spiegels die open klappen zonder dat ik iets doe en een subtiel lampje in de deurklink het voelt alsof Mn nieuwe vriend mij van harte welkom heet en goede morgen zegt. Ik druk de knop op de deurklink in en de deur ontgrendeld waarna in plaats neem in de ware cockpit van dit meesterwerk van Kia, subtiel schuift de stoel naar voren en gaat deze in de voor mij meest comfortabele positie staan waarna ik de start knop druk en de Niro mij voorziet van een prachtig dashboard met onvoorstelbaar veel informatie maar dat zonder druk of overbodig over te komen. Rustig rijd ik weg en als dank voor mijn goede benadering trakteert de Niro mij op een heerlijk verwarmde stoel en ook mijn handen worden gewarmd door het mooi in de hand liggend stuur. Onderweg naar kantoor geniet ik van het prachtige heldere geluid dat het JBL premium systeem produceert en op het moment dat ik bijna in slaap val door de heerlijk zittende zetel die mij dusdanig verwarmd dat mijn lijf denkt dat ik in bed lig grijpt de Niro subtiel in, houd mij tussen de lijnen, remt met de auto voor mij mee en geeft een subtiele waarschuwing dat ik moet opletten.

Na een lange dag op werk stap ik om 18.00 uur wederom in deze prachtige auto die inmiddels helaas vrij vies is geworden door het winterweer en probeer ik de sportmodus maar eens uit, zonder hapering schiet mijn nieuwe maatje vooruit en blijft hij als een gastheer voor mij werken. Als ik de navigatie vervolgens even uittest verbaast het mij te zien de de Niro zelfs zo slim is dat hij de hybride batterij oplaad voordat ik een berg benader waarna hij vervolgens de energie gebruikt om gratis naar boven te komen, ik was hybride rijden al 6 jaar gewend maar dit is hybride rijden 2.0

Thuis aangekomen parkeer ik de Niro in een parkeervak en open ik de deur, de Niro schuift mijn stoel voorzichtig naar achter zodat ik comfortabel en makkelijk uit kan stappen. Ik sluit de Niro af waarna hij mij lief vaarwel zegt en mij de weg naar huis verlicht totdat hij mij niet meer ziet en een dutje gaat doen.

Graag had ik deze recensie iets wat positiever verwoordt maar woorden schieten mij tekort, als er mensen zijn die nog twijfelen… vraag een testrit aan een neem de tijd kennis te maken met deze prachtige machine.

Electro Consten - 2016-11-21 09:00
Bekijk reviews

Review schrijven

Uw mening is belangrijk voor ons, daarom vragen wij u om zelf een review te plaatsen. U kunt ervoor kiezen om een review te schrijven voor onze sales afdeling, aftersales afdeling of lease afdeling.

Wij horen graag van u!

Schrijf een review