Elektrische auto onderhoud

Door onze specialisten in de werkplaats

Onderhoud aan een elektrische auto

Ook bij een volledig elektrische auto slijten de banden, moeten lampjes vervangen worden en de remmen goed worden onderhouden. Gewoon onderhoud blijft dus altijd belangrijk. Houd daarom de richtlijnen in het instructieboekje van jouw auto aan. Het onderhoud van een elektrische auto vraagt om uitgebreidere kennis dan het onderhoud van een auto met een diesel- of benzinemotor daarom is het wel belangrijk dat je dit bij de specialist laat doen. Onze monteurs worden speciaal opgeleid om de elektrische modellen van onze merken te onderhouden dan wel repareren, dus je bent bij Janssen Kerres in goed handen.

Remblokken
Ook bij een elektrische auto is het belangrijk dat de remmen en met name de remblokken in goede conditie blijven. Deze moeten dus regelmatig gecontroleerd worden

Ruitenwissers
Ruitenwissers dienen sowieso twee keer per jaar vervangen te worden, aan het begin van de winter en het begin van de zomer.

Vloeistoffen
Het checken dan wel bijvullen van vloeistoffen geldt ook voor elektrische auto’s. Elektrische auto’s hebben namelijk 3 soorten vloeistoffen die ververst moeten worden, te weten:

  • Koelvloeistof
  • Ruitenwisservloeistof
  • Remvloeistof

Accu
De accu van een elektrische auto zal na verloop van tijd minder gaan presteren en moet soms vervangen worden. Het vervangen van een accu wordt overigens niet gezien als regulier onderhoud.

Banden
Evenals bij een reguliere auto slijten banden van een elektrische auto natuurlijk ook. Laat daarom regelmatig het profiel van de banden controleren zodat je zeker weet dat je veilig de weg op kunt.

APK
De Algemene Periodieke Keuring (APK) is gelijk aan het schema van een brandstof auto.

Op zoek naar onderhoud voor één van onze merken?