Dacia Distributieriem

“Timing” is de Engelse uitdrukking voor op tijd, tijdig en volgens planning. De “Timing Belt” oftewel de distributieriem zorgt ervoor dat de inwendige draaiende motordelen op het juiste moment hun taak verrichten. De nadruk ligt hierbij op de juiste tijd. Dit gebeurt zo nauwkeurig dat men hier gerust mag spreken over de precisie van een Zwitsers uurwerk. 

Distributieriem vervangen nu 15% korting. Nu vanaf € 295,-
Is uw distributieriem toe aan vervanging? Bij Janssen Kerres bieden wij u nu 15% korting op het vervangen van de distributieriem. Het vernieuwen van de distributieriem inclusief montage is nu vanaf € 295.* Wij bieden de laagste prijsgarantie met gebruik van originele onderdelen en verlengde garantie*!

Offerte aanvragen  Werkplaatsafspraak plannen

Uitleg distributieriem

  • Voorkom ernstige motorschade aan uw Dacia
  • Gebruik van originele Dacia-onderdelen
  • Verlengde garantie bij Janssen Kerres
  • Zorgeloze mobiliteitsoplossingen
  • Specifieke gereedschappen en uitrusting van Dacia
  • Dacia professionals, juiste technische kennis en apparatuur

De distributieriem
De distributieriem en bijhorende loop- en spanrollen zijn onderhevig aan slijtage. Dit is van buitenaf niet waarneembaar, maar als de inwendige draaiende delen van de motor niet op de juiste plaats zitten of in de juiste positie zijn, kan dit leiden tot zeer ernstige motorschade. Voor deze groep motoronderdelen wordt dan ook een vervangingsvoorschrift afgegeven die, vanwege de hoge kwaliteit, een tijdslimiet heeft van rondom vier  tot zes jaar, óf een kilometrage variërend van 75.000 tot 210.000km, afhankelijk van het motortype en merk. De distributieriem slijt niet alleen door het aantal kilometers, óók door ouderdom. In de meeste gevallen is het aan te raden om de distributieriem eens per 120.000 km of iedere 4/5 jaar te vervangen.

De distributieriem van uw auto
Het distributiesysteem bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder de distributieriem. Om het systeem goed te laten functioneren vervangen wij niet alleen de distributieriem maar ook een aantal bijbehorende onderdelen zoals de geleiderollen. Omdat de distributieriem ook in veel gevallen de waterpomp aandrijft wordt deze ook gecontroleerd en indien nodig na overleg met u vervangen. Het systeem zit op een moeilijk bereikbare plek in uw auto daarom is het vervangen van de distributieriem een tijdrovende zaak.

Waarom de distributieriem vervangen?
Als de distributieriem breekt kan er ernstige motorschade worden opgelopen. De kleppen komen dan heel dicht bij de zuiger en het is niet uitgesloten dat deze de zuigers raken. De distributieriem dient preventief te worden vervangen om problemen te voorkomen. Het vervangen van een distributieriem is een nauwkeurige klus die het beste door onze specialistische monteurs kan worden uitgevoerd. Tevens is er voor het vervangen speciaal gereedschap nodig om er voor te zorgen dat de distributieriem volgens fabrieksvoorschriften wordt afgesteld.

Wanneer de distributieriem vervangen?
De distributieriem slijt niet alleen door het aantal kilometers, maar ook door ouderdom, bijvoorbeeld door uitdroging. Hij slijt ook extra als u veel in de file rijdt, want dat gaat gepaard met lage toeren en veelvuldig optrekken. Het advies is dan ook om de riem na 5 jaar of 6 jaar te laten vervangen. Sommige modellen hebben een afwijkende interval. Vraag onze Service Adviseurs voor meer informatie over uw auto.

Meer informatie? Wij helpen u graag op weg!
Wilt u meer informatie over de distributieriem? Neem contact met ons op of bezoek één van onze Dacia-vestigingen of maak een afspraak via de online werkplaatsplanner. U bent van harte welkom, wij staan u graag te woord voor vragen of een passend advies op maat over ‘uw distributieriem’.

Dacia-vestigingen Online Werkplaatsplanner

*Vraag naar de exacte voorwaarden. Voorwaarden garantie distributieriem reparatie: Garantie is van toepassing voor diegene die de reparatie heeft laten uitvoeren; de garantie is niet overdraagbaar. Montage dient te gebeuren volgens fabrieksvoorschriften voor de betreffende auto. Levensduur van de distributieriem volgens fabrieksopgave. Reparatie en uitvoering garantie dient te gebeuren door een filiaal van Janssen Kerres Automotive B.V. Voorwaarden laagste prijsgarantie: alleen van toepassing bij gebruik van originele Dacia-onderdelen.