De elektrische revolutie van Dacia

Dacia Spring Electric
Deel deze pagina

De elektrische revolutie van Dacia

Dacia heeft de auto-industrie op zijn kop gezet met zijn economische model en zijn auto’s. En door te focussen op de fundamenten van betaalbare, moderne voertuigen. 

Een nieuwe r-EV-olutie

Nu begint Dacia aan een nieuw hoofdstuk in zijn geschiedenis, met de onthulling van zijn eerste 100% elektrische model: de Dacia Spring. Het startschot voor Dacia zijn intrede op de markt van de elektrische stadsauto’s werd in maart 2020 gegeven met de presentatie van de Dacia Spring Electric showcar.

Als goedkoopste elektrische auto op de Europese markt is elektrische mobiliteit nu binnen het bereik van velen, niet alleen van weinigen. De vernieuwende SUV-look van de Dacia Spring gaat gepaard met buitengewoon veel binnenruimte voor vier personen, een eenvoudige en betrouwbare elektromotor en een geruststellende actieradius. Het is een veelzijdige en praktische stadsauto. De actieradius komt uit op 230 km (WLTP) en zelfs 305 km op stadswegen (WLTP-City).

Elektrische mobiliteit is langzaamaan deel gaan uitmaken van ons dagelijkse leven. In Europa is een op de vijf elektrische auto’s een product van Groupe Renault. De Groupe Renault en de Alliantie zijn pioniers op het vlak van elektrische mobiliteit en hebben in tien jaar tijd wereldwijd een unieke ervaring opgebouwd. Meer dan 30.000 medewerkers kregen een specifieke opleiding over elektrische mobiliteit.

De Dacia Spring is leverbaar in drie varianten, die aansluiten op het specifieke gebruik van de doelgroep:

Nieuwe Dacia Spring consumentenversie, de volledig elektrische auto die elektrische mobiliteit voor iedereen toegankelijk maakt. Als pre-order te bestellen vanaf 1 april 2021 en de eerste leveringen starten in de herfst.

Nieuwe Dacia Spring Business, de oplossing voor professionals en deelautodiensten, met een onverslaanbare prijs. Te bestellen vanaf de tweede helft van 2021.

Nieuwe Dacia Spring Cargo, de lichte bedrijfswagenversie van de nieuwe Spring, zonder achterbank en met een grote laadruimte van 1.100 liter en een laadvermogen van 325 kg. Ideaal als alternatief voor een elektrische bedrijfswagen voor bijvoorbeeld bezorgdiensten. Leverbaar vanaf begin 2022 (de mogelijkheden voor de Nederlandse markt worden nog onderzocht).

 

De elektrische revolutie van Dacia De elektrische revolutie van Dacia De elektrische revolutie van Dacia De elektrische revolutie van Dacia De elektrische revolutie van Dacia