Citroen C5 Aircross SUV

Vernieuwde Citroën C5 Aircross SUV

Leverbaar in 5 uitvoeringen

Facelift van topmodel

De Citroën C5 Aircross is sinds 2018 het topmodel van Citroën in Nederland. De auto is het toonbeeld van comfort en klasse. De C5 Aircross is wereldwijd al zo’n 250.000 keer verkocht, waarvan bijna 4.700 in Nederland. In mei verschijnt de vernieuwde Citroën C5 Aircross, die nog luxer en moderner is. De vernieuwde Citroën C5 Aircross SUV wordt leverbaar in vijf uitvoeringen.

Citroën C5 Aircross SUV – Live uitvoering

De basisversie van de nieuwe C5 Aircross levert niets in aan comfort en veiligheid en is zeer compleet uitgerust met onder andere wielophanging met Progressive Hydraulic Cushions®, drie afzonderlijk in lengterichting verschuifbare en neerklapbare zitplaatsen achterin met verstelbare rugleuning, en het Safety Pack, dat Active Safety Brake en Lane Departure Warning omvat. Verder is deze uitvoering ook uitgerust met onder meer een digitaal en volledig aanpasbaar 12,3-inch display, automatische 2-zone airconditioning en lichtmetalen 18-inch wielen. Met de facelift is de uitvoering Live ook uitgerust met verstelbare lendensteunen voor de bestuurdersstoel en een tweede USB-poort in de middenconsole.

Citroën C5 Aircross SUV – Feel uitvoering

Voor nog meer comfort is de uitvoering Feel voorzien van nieuwe Citroën Advanced Comfort-stoelen en Wild Black ambiance. De uitvoering Feel is verder uitgerust met onder meer automatische 2-zone airconditioning, Keyless Entry & Start, een zelfdimmende binnenspiegel, een achteruitrijcamera met Top Rear Vision en parkeersensoren vóór, nieuwe ‘glossy aluminium’ bumperskirts vóór en nieuwe lichtmetalen 18-inch wielen ‘Pulsar’.

Citroën C5 Aircross SUV – Feel Plug-in Hybrid uitvoering

Citroën voorziet de basisversie van de C5 Aircross Plug-in Hybrid van My Citroën Play Hybrid, inclusief het nieuwe 10-inch touchscreen met My Citroën Drive (inclusief Connected Navigation) en My Citroën Assist (inclusief Citroën Connect telematicabox met SOS Pack en Assistance). Anders dan de benzine- en dieselversies is de Feel Plug-in Hybrid verder uitgerust met Active Safety Brake en Blind Spot Monitoring. Net als de andere plug-in hybrids van Citroën heeft ook de C5 Aircross Feel Plug-in Hybrid specifieke hybrid-voorzieningen als de Mode 3 laadkabel, de 3,7 kW boordlader en de automatisch dimmende HYBRID-binnenspiegel met “ZEV Mode” LED.

Citroën C5 Aircross SUV – C-Series uitvoering

Deze speciale uitvoering staat tussen de uitvoeringen Feel en Shine. De uitvoering omvat behalve Blind Spot Monitoring, het nieuwe 10-inch touchscreen met My Citroën Drive (inclusief Connected Navigation en de diensten Danger Zones, Traffic Info, Service Stations, Car Parks, Weather en Local Search) en een nog elegantere en dynamischer afwerking met het nieuwe Anodised Bronze Color Pack. Ook is de metallic kleur Steel Grey standaard op de C-Series.

Citroën C5 Aircross SUV – Shine uitvoering

De topuitvoering is onder meer uitgerust met dakrails in Glossy Black met Matt Black afwerking en het nieuwe Dark Chrome Color Pack. Het interieur is voorzien van de nieuwe luxueuze ambiance New Metropolitan Black, uiterst elegant en chic met de bekleding in het nieuwe generfde leder en de nieuwe grijze lederlook stof op de bovenzijde van de zitplaatsen. De tweekleurig gepolijste lichtmetalen 19-inch wielen model ART accentueren de premium positie van deze uitvoering van de C5 Aircross. Op het gebied van rijcomfort en veiligheid zijn er het Drive Assist Pack (Driver Attention Alert, Collision Risk Alert, Intelligent Beam Headlights, Extended Trafic Sign Recognition met Speed Recommendation en Adaptive Cruise Control) en het Safety+ Pack (Active Safety Brake 2.0 en Blind Spot Monitoring), maar ook de Electric Driver’s Seat (achtvoudig verstelbaar), verwarmbare voorstoelen en Highway Driver Assist.

Optioneel voor de nieuwe C5 Aircross Shine is de ambiance Hype Black die met het nieuwe geperforeerde Paloma-leder, het blauwe Nappa-leder op de bovenzijde van de zitplaatsen en de speciale doorgestikte naden met ‘Chevron’-motief het interieur een nog luxueuzer en dynamischer uitstraling geeft.

Citroën C5 Aircross SUV – Business Plus uitvoering

Speciaal voor de zakelijke rijder is de Business Plus uitvoering de beste keuze. Deze versie onderscheidt zich door nieuwe kleuren en verfijnde materialen, zoals de dakrails in Glossy Black met Matt Black afwerking, het nieuwe Dark Chrome Color Pack en de nieuwe ambiance Urban Black (combinatie van bekleding in zwarte alcantara en zwarte stof in lederlook). De uitvoering Business Plus biedt ten opzichte van de Feel ook extra comfort en veiligheid met het Drive Assist Pack (Driver Attention Alert, Collision Risk Alert, Intelligent Beam Headlights, Extended Trafic Sign Recognition met Speed Recommendation en Adaptive Cruise Control) en het Safety+ Pack (Active Safety Brake 2.0 en Blind Spot Monitoring). Uiteraard is ook het nieuwe 10-inch touchscreen met My Citroën Drive inclusief Connected Navigation standaard.

De C5 Aircross Plug-in Hybrid is er in drie uitvoeringen: Feel Plug-in Hybrid, Shine Plug-in Hybrid en Business Plus Plug-in Hybrid. De uitrustingen zijn gelijk aan die voor de versies met benzine- of dieselmotor (afgezien van de Feel Hybrid-versie, hierboven besproken).

De aandrijflijn van de Plug-in Hybrid heeft drie specifieke voorzieningen: de Mode 3 laadkabel, de 3,7 kW boordlader en de automatisch dimmende HYBRID-binnenspiegel met “ZEV Mode” LED.

5 efficiënte aandrijflijnen

Benzine

  • PureTech 130 S&S BVM6 (voor Live, Feel, C-Series, Shine en Business Plus)
  • PureTech 130 S&S EAT8 (voor Feel, C-Series, Shine en Business Plus)

Diesel

  • BlueHDi 130 S&S EAT8 (voor Business Plus)

Plug-in Hybrid

  • Hybrid 225 S&S EAT8 (voor Feel, Shine en Business Plus)

Meer nieuws

Loading …