Nieuwe concept car Citroën Aircross: reizen volgens Citroën

Citroën C4 Aircross
Deel deze pagina

De concept car Citroën Aircross is een bijzondere SUV met een sterke persoonlijkheid. Het model is een vervolg op de succesvolle C4 Cactus. De eigenzinnige concept car schudt de codes flink door elkaar, maar behoudt oog voor de onmisbare elementen van het SUV-segment. Het design en de styling van het interieur zorgen voor een moderne look en een unieke sfeer. Deze product- en stijlkenmerken waren eerder al terug te vinden bij de C4 Cactus. Hiermee bevestigt Citroën zijn identiteit, ongeacht het segment.

De Citroën Aircross beleeft zijn wereldpremière op de Shanghai Motor Show. De lancering van de concept car valt samen met de viering van de 50 miljoenste auto sinds de oprichting van Citroën, nu 95 jaar geleden.

Citroën Aircross: SUV met een unieke persoonlijkheid
De Citroën Aircross combineert kracht en positieve energie tot:

  • Een unieke, pure en optimistische persoonlijkheid. Het horizontaal uitgewerkte silhouet, met het zwevende dak en de ononderbroken raamgordel, wordt onderstreept door vloeiende en organische volumes met sterke grafische elementen. Denk bijvoorbeeld aan de Alloy Bump en de Air Signs;
  • Een functioneel & aerodynamisch design.
De Citroën Aircross nodigt uit tot reizen
Aan boord van de Citroën Aircross concept car staat alles in het teken van het welzijn van lichaam en geest. Brede en ruime zetels onderstrepen het fysieke comfort. Het interieur is oogstrelend, met warme materialen en de combinatie van lichte tinten en verfrissende kleuren. De strakke lijnen die dwars zijn uitgewerkt suggereren ruimte, terwijl royale geometrische vormen structuur geven aan het ongedwongen interieur. Reizen staat centraal bij de Citroën Aircross. De concept car is voorzien van handige opbergruimten en biedt de mogelijkheid tot het vastgespen van de bagage. Dit alles in een fris en modern interieur dat uitnodigt om samen op een andere manier op pad te gaan.
 
Technologische intelligentie tekent nieuwe concept car
De Citroën Aircross biedt volop gebruiksgemak, waarbij iedereen kan kiezen tussen samen delen of individualisme. Zo beschikt de Citroën Aircross over twee HD-schermen van 12”, waarvan één mobiel om te delen met de passagier. Verder is elke zetel voorzien van luidsprekers en microfoons om uitwisselingen tussen de reizigers te vergemakkelijken. De technologische intelligentie komt ook tot uiting in de keuze van een Hybride Plug-In motor die efficiëntie en sterke prestaties perfect doet samengaan. Technologie voor een ontspannen mobiliteit, een nieuwe ervaring van het leven aan boord.
 
Technische kenmerken van de Citroën Aircross concept car
 
Afmetingen
Lengte: 4,58 m
Breedte: 2,1 m
Hoogte: 1,80 m
Wielbasis: 2,80 m
 
Hybride plug-in aandrijflijn
1.6 THP benzinemotor: 218 pk (165 kW) vermogen /275 Nm koppel
Elektromotor op de achteras: 95 pk vermogen/200 Nm koppel
ZEV-modus: 50 km autonomie*
 
Prestaties en brandstofverbruik
Van 0 naar 100 km/u: 4,5 seconden
Verbruik: 1,7 l/100 km in gemengde cyclus MVEG
CO2-uitstoot: 39 g/km
 
Grip
CONTINENTAL 275/45 R 22 banden