Citroën viert 100-jarig bestaan: de legende leeft voort

Citroën Traction
Deel deze pagina

Citroën viert 100-jarig bestaan! In het kader van de 100ste verjaardag van Citroën blikken we terug op alle prachtige modellen die in de loop der jaren de revue hebben mogen passeren. We doen dit onder de noemer: “Citroën Origins”.

André Citroën

Het begon allemaal in 1919 toen André Citroën startte met de massa productie van de eerste betaalbare auto. Deze 10 HP Type A had 18 pk en een maximum snelheid van 65 km/u.  Dankzij het succes van deze auto kon André Citroën zijn innovaties uitbreiden: carrosserie geheel van staal, de zwevende motor, het monocque chassis en de door hem uitgevonden voorwielaandrijving hebben geschiedenis geschreven.

 

 

 


De legende leeft voort!

Citroën TractionVanwege deze speciale verjaardag heeft onze showroom in Heerlen deze maand een hele speciale gast: een Citroën Traction. Deze ‘Koningin van de weg’ met 6 cilinders is één van de meest bekende Citroën modellen en werd vanaf 1938 geproduceerd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog kwam de productie stil te liggen, maar werd in 1947 weer hervat.

Vele van de innovaties die geïntroduceerd zijn op de Traction worden in de huidige modellenlijn nog steeds doorgevoerd. Zo werd de Traction in 1954, als eerste auto ooit, uitgerust met de voor Citroën zo karakteristieke hydropneumatische wielophanging. De moderne variant is onder de noemer Progressive Hydraulic Cushions™ te vinden in de huidige modellen!

De Citroën Traction in levende lijve bewonderen? Dat kan nog de gehele maand maart! U bent van harte welkom in onze showroom in Heerlen.

Traction dag: 30 maart
Op zaterdag 30 maart pakken wij extra feestelijk uit. Wij verwelkomen in onze vestiging in Heerlen de Limburgse tak van de Traction Club. Niet alleen kunt u dan een aantal Tractions uitgebreid bekijken, u wordt ook uitgenodigd om op de bijrijdersstoel plaats te nemen om een ritje te maken in deze exclusieve Citroën. Uiteraard kunt u die dag gelijk één van onze nieuwe Citroën modellen testen. En dit alles onder het genot van een hapje en een drankje.

Graag tot 30 maart, u bent van harte welkom!

A bientôt!

Vestiging Heerlen Alle Citroën Origins