Bandenservice

Goed op weg

Bandenservice

Janssen Kerres biedt een breed scala als het op bandenservice aankomt: van zomer,- winter en all-season banden tot bandenopslag. Ons aanbod in banden is erg groot en wij hebben diverse A-merken zoals Michelin, Continental, Bridgestone en nog veel meer bekende merken. Uiteraard hebben wij ook een breed aanbod met goedkopere banden van andere merken. Wij informeren je graag en geven je een persoonlijk advies op maat!

Ook kun je terecht voor

  • Wisselen band velg
  • Wisselen losse banden per vier
  • Reinigen wielset
  • Inleren TPMS ventielen

En voor wielen uitlijnen

Uitlijnen van de wielen zorgt voor een betere wegligging, minder brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Ook zullen veiligheidssystemen als adaptive cruise control, automatisch remmen en parkeerhulpen / 360 round view optimaal kunnen werken. Dankzij een kleine investering bespaar je geld en bovendien rijd je veiliger. Wij raden aan om minimaal 1 keer per jaar de uitlijning van de auto te laten controleren.

Bandenservice Janssen Kerres

Zomerbanden

In de zomer rijd je het veiligst op zomerbanden. Deze banden zijn speciaal gemaakt voor een kortere remweg bij hogere temperaturen doordat gebruikt wordt gemaakt van harder rubber.

Bandenservice: Wielen uitlijnen

Winterbanden

Bij temperaturen onder de zeven graden wordt aangeraden om winterbanden onder de auto te plaatsen. Winterbanden hebben betere grip op natte en gladde wegen dan zomerbanden.

All season banden

All-season banden zijn een combinatie tussen zomerbanden en winterbanden. Deze banden verslijten sneller in de zomer dan zomerbanden, maar hebben in de winter meer grip op nat wegdek.

Veelgestelde vragen over banden

Welk profiel moeten mijn banden hebben?

Nieuwe banden hebben een profiel tussen de 7,5 en 9 mm. De slijtage hangt af van een aantal factoren: rijstijl, onderhoud en het merk van de banden. Er zit absoluut kwaliteitsverschil tussen banden. Het minimale wettelijke profiel is 1,6 mm. Wij raden echter aan om banden met een profiel van 2 mm te vervangen, dit vermindert namelijk de kans op een klapband.

Welke bandenspanning moeten mijn banden hebben?

De bandenspanning verschilt per merk en model, maar meestal ligt de druk tussen de 2.0 en 2.5 bar. De juiste bandenspanning voor jouw auto vind je terug in het instructieboekje of op de binnenstijl van de deur aan de bestuurderszijde. Het is belangrijk om wekelijks de bandenspanning te controleren. Autobanden lopen altijd langzaam leeg waardoor je meer brandstof verbruikt en banden sneller slijten. Het is dus belangrijk dat je de banden van je auto regelmatig oppompt. Op die manier verklein je ook de kans op ongelukken. Je hebt namelijk meer grip op de weg. Bij twijfel kun je altijd even langsrijden bij één van onze vestigingen, we controleren de banden dan even voor je!

Welke banden heb ik nodig?

All-season banden zijn geen alternatief voor winterbanden, maar een aanvulling op een zomerband voor meer veiligheid het gehele jaar door. Het voordeel van all-season banden is dat er geen bandenwissel plaats hoeft te vinden. Maar, als je liefhebber bent van wintersport dan is het wel verstandig om te kiezen voor zomer- en winterbanden, aangezien het in verschillende wintersportgebieden in Europa verplicht is om winterbanden te hebben. Daarnaast bieden winterbanden meer veiligheid dan all-season banden omdat deze betere grip hebben.